Ваня и Мая свършиха парите, преди да е почнала кампанията

Ваня и Мая свършиха парите, преди да е почнала кампанията Кой плаща кампанията на Ваня Григорова и Мая Манолова, които се обединиха в новата формация „Солидарна България“, е един от най-често задаваните въпроси на старта на предизборната битка. Тъй като няма ясен отговор на въпроса, витаят всевъзможни предположения и в публичното пространство се коментират космически числа. Според някои двете лидерки са получи 2, а според други дори 8 милиона лева, за да влязат в парламента. По непотвърдена информация спонсори на „Солидарна България“ са пловдивският бизнесмен Георги Гергов и собственикът на „Агрополихим“ Васил Александров, който бе издател на списанието за модерна лява политика A-specto. Изданието отдавна не е пазара, като обяснението за спирането му бяха лошите пазарни резултати. Един от основните автори в него бе житейският партньор на Ваня Григорова Калин Първанов.
Хора от екипа на Манолова-Григорова обаче твърдят, че в началото на кампанията двете заявили, че формацията не разполага с финансови ресурси. Новината дошла като гръм от ясно небе за ангажиралите се с нейното провеждане, защото затруднявала обиколките в страната и тяхното медийно отразяване. Приближените до двете дами все пак се надявали, че пари ще се намерят, а те най-вероятно са обещани, но още не са дадени.
Григорова и особено Манолова били бесни от първите появили се социологически проучвания, които засега не им дават шансове за влизане в парламента. „Солидарна България“ бе сформирана в последния момент и е нужно време да стане разпознаваема, макар че Ваня Григорова неотдавна бе кандидат за кмет на София и имаше възможност да лансира публично идеите си за политиката. Мая Манолова била инициатор на идеята да заведе иск срещу социологическите агенции, тъй като според нея резултатите, които те обявяват, разколебавали симпатизантите им. Хора, които имали намерение да дадат гласа си за дамския тандем, заявявали открито, че няма да го направят, защото Мая и Ваня ще останат под чертата.
Въпреки липсата на пари коалиция „Солидарна България“ откри предизборната си кампания в зала Vivacom Art Hall в София на „Оборище“ 5, наемът за която е един от най-високите в столицата. За провеждането на събитието наредена в момента изложба е била цензурирана, тъй като в салона са били изложени творби на съвременния артист Иван Кюранов, на някои от които мъжете и жените са дръзко разголени.
От екипа на Ваня и Мая преценили, че модерните изображения не са подходящ фон за политическо събитие, а мениджърите на салона са се съгласили с тяхната претенция.
15.05.2024, 16:03 часа
1676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha