Още младежи слушаха вдъхновяващи истории за битката със зависимостите на среща, инициирана от Мартин Харизанов /снимки/

Още младежи слушаха вдъхновяващи истории за битката със зависимостите на среща, инициирана от Мартин Харизанов /снимки/ Над 300 младежи от Враца, Козлодуй и Мизия, на възраст между 14 и 18 години, участваха в срещите с г-н Пламен Йотински, организирани по моя идея.
В Мизия срещата се проведе днес, а диалогът беше изключително интересен и ползотворен за всички участници в събитието.
Щастлив съм, че толкова много млади хора от нашата област имаха възможност да се запознаят с г-н Йотински и да чуят от първо лице неговата история за битката със зависимостите. 
Това е най-ефективният начин младите да разберат истинските рискове, които крият зависимостите - независимо дали говорим за хазартна, наркотична или алкохолна зависимост. 
Надявам се, че чрез тези лекции и дискусии сме успели да ги убедим, че здравословният начин на живот, подкрепата от близки и приятели, правилните ментори и осъзнаването на това кои са истинските ценности в живота, водят до баланс и хармония в развитието ни като личности. 
Припомням, че по инициатива на ГЕРБ бяха внесени и гласувани промени в Закона за хазарта, които забраняват рекламата на хазартни дейности. 
Смятам, че това е правилният път да предпазим и младите хора от този порок.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 
16.05.2024, 15:52 часа
1559 0