Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС предлага Александър Мумджиев да бъде уволнен

Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС предлага Александър Мумджиев да бъде уволнен Броени часове след публикацията на агенция BulNews Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи за освобождаване съдебния инспектор Александър Мумджиев.
Причината е негово поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт. Това се посочва в декларацията на инспектората.
Позицията е по повод публикация в агенция BulNews, в която се съобщава за недопустимо поведение на инспектор Мумджиев във Враца и образувано досъдебно производство.

Невиждан скандал! Арестуваха във Враца човек от Инспектората на ВСС, искал да оножда камериерка

"Инспекторатът към ВСС категорично се разграничава от поведението на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на съдебната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите", пише в съобщението.
Мумджиев е втори мандат член на Инспектората към ВСС - органът, който основно следи за бавно правосъдие.
И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов е изпратил до заместник председателя на 49-о Народно събрание Росица Кирова доклад на Районна прокуратура-Враца с данни за непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение на Ал. Мумджиев - инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.
Народното събрание е сезирано с оглед правомощията му да избира и да освобождава от длъжност членовете на ИВСС.
Копие от доклада на Районна прокуратура-Враца е изпратено и до Теодора Точкова, главен инспектор в Инспектората към ВСС, както и до Висшия прокурорски съвет.  
17.05.2024, 08:50 часа
2475 1
Коментари

боко

17.05.2024, 11:52 часа
Намирисва на герберска схема за премахване на неудобни хора на кой ли е този хотел има ли близки хора от властта свързани с този хотел !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha