Хампарцумян: Реалистичната дата за приемането на еврото е началото на 2026 г.

Хампарцумян: Реалистичната дата за приемането на еврото е началото на 2026 г. Влизането в средата на 2025 година в еврозоната е възможно, но технически ще бъде по-трудно, отколкото влизането в началото на годината. Обикновено всички държави, които са влизали, са го правили от 1 януари.
Това заяви финансистът Левон Хампарцумян.
Според него е възможно да бъдем приети и в средата на годината. „Като гледам последните правителства, а и сегашното, нямат особен ентусиазъм да приемат еврото. Не показват ентусиазъм, ако съдим по това, което правят и начина, по който се държат, въпреки че декларират, че това е цел. Най-простото нещо е, че Законът за приемането на еврото технически е готов, но се оказа, че е с по-нисък приоритет от Закона за хазарта. Какво може да си помисли човек, гледайки това нещо – в България или извън България –
да си помисли, че хазартът е по-важен от приемането еврозоната”, запита Хампарцумян.
По думите му, щом ние не бързаме, защо хората, които ще ни приемат да бързат – няма причина, каза финансистът Левон Хампарцумян. 
„Реалистична дата за приемането на еврото е началото на 2026 г.
Ако си изпълним критериите и покажем мотивация, за да приемем последните фини настройки, правила и регулации”, каза още той.
Относно процента на лихвите и народопсихологията на българина да има собствен дом, Хампарцумян каза, че хората, които много искат да притежават жилища, биха могли да потърсят и политическа подкрепа за това след време.
В България притежанието на собствено жилище е основна цел за съществена част от хората.
Зависи имотът къде се намира, ако си го взел за собствено потребление, не е много страшно, човек си настройва бюджета. Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари. Не сме близо до червената зона – някакъв страхотен крах на пазара на имоти.
В Швейцария ипотеките са 100-годишни, за да могат жилищата да са достъпни за швейцарците. Има строги правила, създали са работеща система.
18.05.2024, 09:15 часа
240 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha