Ученичка от Монтана спечели първо място за есе

Ученичка от Монтана спечели първо място за есе Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Монтана спечели първо място за есе в конкурса „Да запазим внезапността“. 
Конкурсът се организира от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ - Русе, разказва Мая Асенова.
„Това, което ме вдъхнови да напиша поредното си есе, е мотивацията, която ми дават родителите, учителите, приятелите. Обичам да пиша. Моето есе е на тема „Да запазим внезапността“. В едно общество запазването на внезапността е като загубено изкуство, тя е знак за чиста човешка реакция. Когато нещата са неочаквани, това е момент на изненада и креативността ни бързо се активира тя обогатява нашия живот. Така се научаваме да ценим всеки момент. До тези изводи стигам и от опита си, и от книгите, които чета. Философията и литературата за мен вървят ръка за ръка. За мен спечелването на първото място е потвърждение на труда и усилията, които съм вложила. Искам да спомена и подкрепата на г-жа Мариана Атанасова и г-жа Ива Михайлова, мои учители“, каза ученичката. 
Конкурсът е под ръководството на г-жа Теодора Кръстева, учител във ФСПГ. 
Мая Асенова смята да продължи висшето си образование с български език и литература, а може и философия. 
22.05.2024, 10:54 часа
237 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha