Полицията разби голяма наркооранжерия в София

Полицията разби голяма наркооранжерия в София Полицията разби голяма наркооранжерия в столичния квартал „Орландовци“. При акцията са задържани трима души - мъже на 24, 36 и 60 години. Единият от тях е криминално проявен.
2700 растения в различен стадий на растеж са открити на мястото, в което е имало и високотехнологични съоръжения за отглеждане и обработка.
Групата е работила от много време. Мъжете са задържани в момент на полагане на грижи за растенията.
Количествата, които са произвеждали, не са за улично разпространение, а за по-едри купувачи на наркотични вещества, съобщи директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков.
Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъдат образувано съдебно производство за отглеждане на наркотични вещества - в случая на коноп, както и за държане на наркотични вещества с цел разпространение.
Извършени са претърсвания и изземвания, в рамките на 24 часа материалите ще бъдат докладвани в СГП и наблюдаващият прокурор ще прецени какви обвинения да повдигне на лицата и дали ще бъде поискано задържаното им до 72 часа.
Тепърва ще се изяснява дали са част от организирана престъпна група, или са действали в рамките на обикновено съучастие. Ще се установява и дали са действали и с цел контрабанда в други държави.
22.05.2024, 16:46 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha