Нов младежки център бе открит в Монтана

Нов младежки център бе открит в Монтана С празничен водосвет бе открита новопостроената сграда на младежкия център в Монтана. 
„Радвам се да ви посрещна в тази нова и модерна сграда, една от четирите новосъздадени в страната по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство“, заяви в обръщението си кметът на Монтана Златко Живков.
Сградата е със застроената площ е 1400 кв. В нея има административни офиси, кабинети, библиотека, читалня, семинарна зала с капацитет 20 места, голяма зала с капацитет 80 места, салон за танци и гимнастика, хотелска част с 15 стаи, 2 мини боулинг писти в близост до централното фоайе. Дворът има обособени пространства за отдих, тенис корт и пясъчник за петанка. 
В различните програми и дейности, които предлага Младежкият център, се включват деца и младежи от 15 до 29 години. Целта е те да получат знания и овладяват умения, които да ги направят по-успешни и пълноценни в общността. Всички програми, дейности и услуги са безплатни за потребителите.
На церемонията по откриването присъства зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов. Представител на Министерството на образованието и науката бе Мария Теодорова.
„Много е важно младите хора да развият своите възможности, да бъдат активни и да имат място като тази модерна сграда, в която да се почувстват включени и да бъдат подкрепени в постигането на своите цели", заяви зам.-министър Младенов.
„Знам през колко трудности преминахте последните две години, за да стигнете днес дотук, затова ви поздравявам да труда, упоритостта и успеха“, заяви в приветствието си Мария Теодорова.
Първата копка за строителството на сградата на Младежкия център бе направена през март 2020 година. Стойността на проекта е 5.6 милиона лева. В реализирането му Монтана си партнира с Професионален и образователен център Хрингсяу, базиран в Рейкявик, Исландия.
23.05.2024, 09:45 часа
312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha