МВР съдейства за облекчаване трафика на "Дунав мост" при Видин

МВР съдейства за облекчаване трафика на "Дунав мост" при Видин МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта.
От транспортния сектор коментираха, че от вторник опашката от страна на Румъния е стигнала 13 км, от страна на България вече е 6 км, а буферният паркинг в района е с препълнен капацитет. По време на срещата е поет ангажимент от МВР за съдействие и организиране в спешен порядък на трафика за всички стоки с хладилен контрол.
"МВР ще се стреми към съкращаване на времето за проверки в максимален обем от страна на Гранична полиция", каза още Стоян Темелакиев и добави, че всички гишета на "Дунав мост 2" работят. 
Следващата седмица в сряда, от 13:00 часа в района на "Дунав мост 2", е планирана среща между представители на институциите, които имат отношение по темата с представители на транспортния бранш. 
„Решихме да се съберем в максимално широк формат, да излезем с единна позиция и след това да поканим нашите партньори от Румъния, да поставим въпросите, така че да намерим общо решение“, добави Стоян Темелков.
Предстои следваща среща в района на граничния пункт при Видин.
"Тогава ще се съберат институции, които имат отношение към трафика по "Дунав мост 2", както и превозвачи", каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Той увери, че в рамките на своите компетентности министерството ще направи всичко необходимо за съкращаване на времето за проверка на товарните автомобили.
„Това, което касае "Гранична полиция", ще бъде направено – проверките да се съкратяват в максимален обем. Това, което направихме с агенция „Митници“ към този момент е, че от агенцията са поели ангажимент, в лицето на ръководителя на агенцията Георги Димов, да се въведе възможност за онлайн плащане на такса мост, тук вече говорим за Русе. Това ще направим възможно по-нататък и за Видин - онлайн плащане на такса мост и възможност за плащане на място с карта, не кешово за преминаване на моста. Това също ще доведе до съкращаване на времето", допълни той.
23.05.2024, 10:54 часа
458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha