Екоинспекцията в Монтана обяви конкурс за рисунка

Екоинспекцията в Монтана обяви конкурс за рисунка Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана, обяви конкурс за детска рисунка под наслов „Красотата на природата“. Поводът е Европейския ден на „Натура 2000“, който се отбелязва на 21 май. Целта е популяризиране на биологичното разнообразие в България, свързано с изграждането на Национална екологична мрежа НАТУРА 2000, включваща: защитени зони с висока природозащитна значимост като част от Европейската екологична мрежа. Тази година се навършват 32 години от създаването на мрежата от защитени зони.
Конкурсът за детска рисунка създава условия за забавление на децата и младежите, участващи в него, както и предоставя възможност за изява на творчески подход към наблюденията им в природата.
"Конкурсът е предназначен за възрастовата група деца и ученици между 5 и 16 години. Като използваните материали и техника са по избор на участниците, без ограничение - пастели, цветни моливи, акварел и други Проектите да са с минимален формат А4. Като сюжетът на рисунката трябва да отговаря приблизително на темата - „Красотата на природата“. В творбите си, авторите могат да отразят красотата на природата не само защитените зони, а в по-широк спектър - биологичното разнообразие, растителни и животински видове и техните местообитания, както и пресъздаване на своите наблюдения и впечатления, уловени мигове от посещението си в природата. Творбите могат да се изпращат по пощата на адрес: гр. Монтана 3400, ул. "Юлиус Ирасек" 4, РИОСВ - Монтана", каза Пламенка Искренова- главен експерт в РИОСВ- Монтана.
Творбите трябва да бъдат придружавани със следната информация: трите имена на автора, възраст, учебно заведение, телефон и адрес за кореспонденция. Крайният срок за предаване на творбите е 3 юни 2024 г. (понеделник), включително.
След изтичането на крайния срок жури от трима експерти на РИОСВ - Монтана ще оценят и класират всички конкурсни творби и ще излъчат победители във всяка една категория. Резултатите ще бъдат обявени до 10 юни 2024 г. Участниците се оценяват в три възрастови групи - до 8 г., до 12 г. и до 16 г. Победителите ще бъдат отличени с грамоти и предметни, рекламни и образователни награди и материали. Всички проекти ще бъдат публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Монтана.
23.05.2024, 16:03 часа
246 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha