В навечерието на 24 май: Направиха жива картина на глаголицата в Оряхово /снимки/

В навечерието на 24 май: Направиха жива картина на глаголицата в Оряхово /снимки/ В навечерието на 24 май - денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух, на площад „Дико Илиев“, Община Оряхово съвместно с образователни и културни институции от града направи жива картина на глаголица, съобщиха от местната администрация.
В мегакомпозицията участваха над 400 участника. Всяка институция направи 40-те букви от азбуката. Интересната идея за флаш мопа се осъществява за първи път в Оряхово и с безспорен ентусиазъм от всички.
Кулминация на празника бе под звуците на „Върви народе, възродени“, в небето полетяха тържествено 40 бели балона, защото „Народността не пада, там гдето знаньето живей!“
Община Оряхово изказва благодарност на всички участници, включили се в инициативата – ДГ „Дружба“, ДГ „Пролет“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, НУ „ Д-р Петър Берон“, СУ „Христо Ботев“, ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“, НЧ „Надежда 1871“, Исторически музей, ТК „Жива вода“, съветници, служители на общинска администрация, родители и граждани.
24.05.2024, 12:13 часа
229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha