Пилот на британските ВВС загина при катастрофа

Пилот на британските ВВС загина при катастрофа Пилот от британските военновъздушни сили е загинал, след като самолет "Спитфайър" (Spitfire) се разбил снощи в поле в Източна Англия, съобщиха британската полицията и ВВС, цитирани от Ройтерс. 
Изтребителят бил част от възпоменателна церемония по повод Битката за Британия през Втората световна война в база на ВВС в Линкълншир, съобщава вестник "Гардиън".
"Ужасна новина е, че животът на военнослужещ пилот от Кралските ВВС е прекъснат при това трагично събитие. Мислите ми са със семейството и близките му", заяви министър-председателят Риши Сунак в социалните мрежи.
Неидентифицираният пилот е бил единственият човек в самолета и е обявен за мъртъв на място, се казва в изявление на полицията в Линкълншир.
Местната полиция каза още, че не смята, че има други пострадали в резултат на инцидента и че продължава разследването на причините.
В изявлението на военновъздушните сили се казва: "С огромна тъга трябва да потвърдим смъртта на пилот на Кралските ВВС при трагичен инцидент близо до военновъздушната база "Конингсби" (Coningsby) днес".
"Семейството на пилота е информирано и молим да се уважава личното им пространство в този труден момент", се казва още в изявлението.
26.05.2024, 08:36 часа
198 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha