Второ място за Катя Василева в Третите спортни игри на Международната полицейска асоциация

Второ място за Катя Василева в Третите спортни игри на Международната полицейска асоциация Стрелците на Спортен клуб „Спартак – Враца“ взеха участие в Третите спортни игри на Международната полицейска асоциация, които се проведоха от 19-ти до 24- ти май 2024г. в Брашов, Румъния. Представителят на врачанския клуб Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя остана само на една точка от първото място, което бе спечелено от  състезателка на Словения.
Василева бе и част от женския отбор на  ИПА  - секция България и заедно с Людмила Пенева от ОДМВР – Русе и Цветослава Маринова – служител на 04 РПУ СДВР, спечелиха второто място в отборната надпревара и с гордост развяха българския флаг на почетната стълбичка. 
Представителите на врачанския клуб Емануил Павлов и Николай Милушев като част от мъжкия отбор по стрелба се представиха достойно и се наредиха на осмо място в отборното класиране. Напомняме, че те двамата ден преди старта на игрите станаха републикански шампиони в турнира по полицейска стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“ , проведен в София.   
В игрите на Международната полицейска асоциация взеха участие спортисти от 32 страни. Българската секция участва в турнирите по футбол, стрелба, крос, тенис на маса, шах и джудо . 
България се нареди на пето място в класирането по държави като спечели 2 златни, 4 сребърни и един бронзов медал. 
Международната полицейска асоциация (International Police Association-IPA) е създадена на 1 януари 1950 г. във Великобритания, като за неин основател се счита полицейският служител от Англия - Артур Трууп (1914-2000). Организацията е създадена на приятелски принцип и в нея членуват полицейски служители-действащи, пенсионирани и напуснали, без значение на чин, длъжност, служебна позиция, пол, раса, майчин език или религия. С близо 360 000 членове от почти 100 държави, от които 66 със създадени национални секции, асоциацията се разпростира на 6 континента. Мотото на Международната полицейска асоциация е „Servo per Amikeco“ („Служба чрез приятелство“).
27.05.2024, 09:18 часа
632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha