Ученици и малчугани от Община Борован отбелязаха 24 май с голямо тържество /снимки/

Ученици и малчугани от Община Борован отбелязаха 24 май с голямо тържество /снимки/ На 24 май ученици от всички училища и детски градини в Община Борован, с тържествено шествие пристигнаха и се събраха на площада пред читалище „Цани Иванов 1907“ в Борован, за да отбележат най-истинския празник за тях. 
Много пъстра и весела програма изнесоха децата от всяко учебно заведение. Всички бяха подготвили по нещо за да изненадат и забавляват гостите от Община Борован. Кметът Иван Костовски приветства учениците и гостите на тържеството и връчи награда „Учител на годината“ на учителите от детските градини и всички училища. Те са номинирани от своите колективи за постигане на високи резултати в учебно-възпитателната дейност. 
Ива Тошева Гачовска от ОУ “Отец Паисий“ - Борован, Петя Кръстева Пазийска – Божков от ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ - Малорад, Миглена Иванчова Муцовска от ЦДГ „Тошка Петрова “ - Борован, Десислава Ангелова Петрова – Николова от ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ - Добролево, Ивка Димитрова Лазарова от ОДЗ „ Юрий Гагарин“ - Малорад и Николай Стойчев Беличовски от ПГТ “Коста Петров“ - Борован.
"Честито на заслужилите педагози. Пожелаваме ви все така неуморна и ползотворна работа с  вашите ученици и много лични и професионални успехи", написаха от местната администрация.
В деня на най-светлия национален празник – 24 Май - Ден на светите братя Кирил и Методий на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, директорът на училището Нели Найчова, награди учениците от II клас – Вилияна Генчова, Ивайла Гергова и Мариета Иванова, представили се достойно в Националния финален кръг на олимпиадите на СБНУ. Те получиха своите златни медали и грамоти, както и персонални подаръци от ръководството на училището.
След представлението на децата, празникът завърши с коктейл за всички учители и културни дейци в ритуалната зала на НЧ „Цани Иванов 1907" - Борован организиран от общината.
27.05.2024, 11:45 часа
250 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha