Френски кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка”

Френски кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка”

Кмет в Южна Франция беше арестуван и обвинен в корупция, след като беше подмамен да наема хора и да харчи обществени пари от местна „ясновидка“. Ясновидката променяла гласа си и се обаждала на кмета, който вярвал, че гласът принадлежи на „свръхестествена сила“, предаде Би Би Си.
Жил д'Етор е кмет на Агде и бивш офицер от тайните служби. На 21 март е арестуван за харчене на огромни суми от бюджета на общината. Гадателката София Мартинес е изправена пред обвинения в измама. И двамата са в затвора, докато се води съдебно следствие. През последните четири години ясновидката е манипулирала кмета лично и по телефона със забележителни умения на вентрилоквист.
Мартинес твърдяла, че има дарбата да говори с мъртвите. Когато кметът я помолил да го свърже с починалия му баща, тя се отзовала. Кметът също твърди, че е получил хиляди мистериозни обаждания от „мъртвите”, включително ангели, някои от които призовавали кмета да помогне на гадателката.
Твърди се, че кметът е платил за почивки и екскурзии на Мартинес и нейното семейство, включително в Полинезия и Тайланд, всички с помощта на публични средства. Твърди се, че „гласовете“ са го убедили да наеме няколко членове на семейството й да работят за градския съвет и също така да ремонтира дома й. Местни бизнесмени с връзки с кмета свършили работата безплатно от страх да не загубят бъдещи договори с него.

27.05.2024, 14:06 часа
229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha