Абсурдно! Семейство пътува от Монтана до София, за да търси лекарска помощ за детето си /видео/

Абсурдно! Семейство пътува от Монтана до София, за да търси лекарска помощ за детето си /видео/

Семейство пътува от Монтана до София, за да търси лекарска помощ за детето си, съобщава NOVA.
Случаят е от вчера. Между 17:00 и 20:00 ч. семейство отива по спешност в болницата в Монтана с 14-годишното си дете, което е с много висока температура. В Спешното отделение обаче нямало лекар, който да приеме тийнейджърът и след 3 часа чакане хората тръгнали към София.
„Чакахме както отпред, така и вътре в болницата. Детското отделение беше пълно. Нямаше кой да ни приеме и кой да ни окаже първа помощ. Една медицинска сестра каза, че по-скоро трябва да се помоля на поп, отколкото на тях”, разказва майката на детето Станислава Колева. Тя обясни, че дори и при обаждане на тел. 112, линейката би откарала пациента отново в същото здравно заведение, тъй като държавната болница в Монтана е само една.
По думите на Колева, медицинска сестра казала, че от следващия път нямало да има кой да отвори Спешното отделение, защото служителите щели колективно да напуснат.
„В София личният лекар реагира. В Трета градска болница направиха снимка на белия дроб. Установен беше проблем със сърцето”, каза още майката. В момента детето е с по-ниска температура.
Жената обясни, че това не е единственият случай на липса на оказана помощ в болницата в Монтана.

29.05.2024, 09:27 часа
3909 1
Коментари

Питам :

29.05.2024, 21:17 часа
Този красавец - кметът , за карсота , за снимки велики ухилени , закакво е ТОЙ ??? Да мре народът в Монтана ли ??? Изроди проклети ! После - раждайте ! Няма да раждат , защото няма бърза помощ , защото НИКАКВА ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ НЯМА , НЯМАИ ДА ИМА !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha