Прокуратурата във Враца се закани на домашните насилници: Ще бъдем безкомпромисни

Прокуратурата във Враца се закани на домашните насилници: Ще бъдем безкомпромисни Прокуратурата във Враца даде извънреден брифинг по повод фрапиращия случай на домашно насилие в града. Зам.-районният прокурор Емилиян Костов беше категоричен, че ще бъдат безкомпромисни към всички, които извършват подобни деяния. 

Фрапиращ случай на домашно насилие във Враца! Мъж заключи и измъчва часове наред жена си /видео/

Както стана ясно по-рано днес, насилникът е с много лоши характеристични данни. Той е осъждан за шофиране без книжка и за палеж, а в момента срещу него има висящо производство за грабеж.

Новина в развитие: Рецидивист с дебело досие е пребил жена си във Враца, съдът го остави на топло

Това не е и първото му насилие върху жена му, с която са в развод. Преди месец, въпреки че вече е имало издадена ограничителна заповед срещу него, той отново я нарушил. Емилиян Костов заяви, че материалите ще бъдат прикачени към настоящия случай и така той ще бъде преквалифициран в продължаващо престъпление, което още повече ще влоши ситуацията на насилника. 
Зам.-районният прокурор се обърна към всички жени, които са били жертви на домашно насилие. Той ги призова да не мълчат, да не прикриват виновниците, а винаги да подават сигнали. 
„Живеем в ХХI век и такова отношение към жените е недопустимо“, категоричен е Костов. 
Той заяви, че това е най-тежкият случай на домашно насилие до момента в региона. 
03.06.2024, 15:54 часа
1603 1
Коментари

потърпевш

04.06.2024, 10:41 часа
И като подават сигнали какво се случва? Полицията нехае, колегите му прокурори при по тежък случай отсъждат, че потърпевшата жена сама се е била и прекратяват случая.... Понякога се питам докога прокурорските отрочета ще бъдат прикривани и защитавани
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha