Първа успешна мисия на въздушната спешна помощ, транспортираха пациент от Шумен до София

Първа успешна мисия на въздушната спешна помощ, транспортираха пациент от Шумен до София Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха реализира първата си мисия днес.
Пациентът е в тежко състояние. Той е транспортиран от МБАЛ Шумен до болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София. От там е поет от реанимационен екип и транспортиран до Военномедицинска академия.
Медицинският екип се е състоял от д-р Вера Иванова и медицинска сестра Георги Радоев. 
Сигналът е подаден към Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) в 7.30 ч . Хеликоптерът е излетял в 8.02. В 8.45 спира за презареждане в  Горна Оряховица, откъдето излита отново в 9.17 ч. В 9:42 ч хеликоптерът каца в МБАЛ Шумен, за да транспортира пациента до София.
От Министерството на здравеопазването припомнят, че са изпълнили всички необходими протоколи за стартиране на дейностите по оказване на Спешна медицинска помощ по въздуха.
Още през изминалата година сто медицински специалисти са били сертифицирани, след като са преминали през физически, медицински прегледи и обучение в базата на Военномедицинската академия – София.
След това е бил извършен подбор на кадри и бяха сформирани шест медицински екипа.
04.06.2024, 12:54 часа
282 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha