Израелски обстрел в Газа порази училище, загиналите са над 30

Израелски обстрел в Газа порази училище, загиналите са над 30 зраелски обстрел порази училище в Централна Газа. Тел Авив твърди, че са ликвидирани между 20 и 30 бойци на „Хамас”, сред тях и участници в атаките на 7 октомври. От групировката отрекоха учебното заведение да е ползвано за щаб от техни бойци и обявиха, че при атаката са загинали 37 цивилни, които са търсели убежище в сградата.
Училището е управлявано от Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци на ООН и се намира в бежанския лагер „Нусейрат”, в централната част на Ивицата Газа. Тел Авив обяви началото на нова военна кампания в този регион на палестинската територия.
Властите в Израел съобщиха, че не смятат да прекратяват действията си, докато текат разговорите за евентуално спиране на огъня по плана на американския президент Джо Байдън.
„Синът ми ни се обади в 2:30 ч. сутринта, за да каже, че брат му Ахмед е загинал. Ракетата е паднала в класната стая, в училището. Дойдохме тук. Не сме мигнали цяла нощ. Той е най-малкият от синовете ми и ми е най-скъп”, посочи майката на един от загиналите при атаката Халиа Мансур.
06.06.2024, 13:12 часа
124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha