Полицай простреля 19-годишен младеж в Плевен

Полицай простреля 19-годишен младеж в Плевен Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ.
Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева. "Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства", добави прокурор Илиева.
При огледа са намерени две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.
"По делото предстоят да се назначат множество експертизи - балистична, съдебномедицинска, видео техническа и други. Пострадалият младеж е настанен в болница", допълни прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.
Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебномедицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под надзора на прокуратурата.
"Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет", каза още прокурор Илиева. До момента няма информация по случая от Областната дирекция на МВР.
06.06.2024, 15:18 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha