„Хамас“: Споразумението за мир на Байдън не съвпада с исканията ни

„Хамас“: Споразумението за мир на Байдън не съвпада с исканията ни Полученото от „Хамас“ предложение за мир и прекратяване на огъня в Газа не съвпада с предложението, представено от президента на САЩ Джо Байдън в речта му миналата седмица, съобщи Си Ен Ен.
„Хамас“ първоначално приветства споразумението, но след като се запозна с него, то "се оказа лишено от положителните основи, съдържащи се в изявленията на Байдън".
"То не гарантира постоянно прекратяване на огъня, а по-скоро временно" и позволява на израелските сили да останат на територията на Газа, се казва в изявление на групировката.
На 3 юни говорител на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху посочи, че Байдън е представил само "частичен" план на споразумението за прекратяване на огъня, което е било предложено от Израел на „Хамас“.
"Няма смисъл от каквото и да е споразумение, което не предвижда изрично постоянно прекратяване на огъня" или "позволява на окупационните сили да останат на наша земя", се казва още в изявлението на „Хамас“.
На 31 май Байдън представи триетапно израелско предложение за прекратяване на конфликта в Газа, което съчетава освобождаването на заложниците с "пълно и цялостно прекратяване на огъня" и изтегляне на Израел от "всички населени райони на Газа".
Оттогава Нетаняху многократно подчертава, че условията за прекратяване на войната в Газа не са се променили, включително унищожаването на Хамас и връщането на всички заложници.
07.06.2024, 13:07 часа
214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha