Тодор Янчев: Горд съм, че ще работя в "Ботев" /Враца/ /интервю/

Тодор Янчев: Горд съм, че ще работя в "Ботев" /Враца/ /интервю/ - Г-н Янчев, какви биха били първите ви думи като треньор на "Ботев"?
- Щастлив съм, че мога да работя в клуб, който има изключителни традиции в българския футбол. Дълги години е в елита на България, а когато получих предложението от г-н Вангелов, не се замислих много. Горд съм, че ще работя в такъв клуб.

- Днес г-н Вангелов каза, че политиката на клуба ще бъде да се залага на български футболисти, как оценявате посоката, която поема клуба?
- Да, такава ще ни бъде целта и идеята да работим с повече българи и да ги развиваме. По този начин ще върнем и хората по трибуните. Двамата гледаме в една посока и ще успеем максимално да привлечем български качествени играчи, за да отговорим на нивото на Първа лига. Наистина това е голямо предизвикателство, още повече, че ще трябва да се съобразяваме и с определени финансови параметри, а също така ни трябват качествени играчи, които хем да искат да се развиват, хем трябва да изпълнят целите. Към момента българските играчи търпят малко критика и виждам, че има отбори, които изцяло разчитат на чужденци.

- Ясен ли е екипът, с който ще работите?
- Да, този въпрос вече е изцяло изчистен. Виктор Димитров ще бъде мой помощник треньор, Христо Митов остава треньор на вратарите, а Ивайло Младенов ще остане кондиционен треньор.

- Имате ли яснота за нови попълнения и футболисти, на които няма да се разчита?
- Има яснота, въпросът е, че в момента се водят разговори. Тепърва с ръководството ще работим в тази посока. Ние трябва да запазим ядрото от стария отбор, а също така и да видим какви играчи могат да се вземат от българския пазар.

- Каква е програмата за лятната подготовка?
- Ще направим първа тренировка на 15 юни. Търсим противници за контролни срещи, имаме 1-2 дати свободни дани, на които ще трябва да намерим отбори. Ще се готвим изцяло на българска земя.

- С бившия старши треньор на отбора Христо Янев сте бивши съотборници и приятели, успяхте ли да си предадете щафетата?
- Да, Ицо изключително много ми помогна и съм му благодарен. Той ме въведе в кухнята и ме запозна в детайли с обстановката в клуба. Много е хубаво, когато имаш обратна връзка с човек, който е работил на съответното място. Това е плюс за всеки треньор.
07.06.2024, 19:11 часа
959 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha