Полицаят, прострелял младеж в Плевен, бил с над 20 години опит в системата на МВР

Полицаят, прострелял младеж в Плевен, бил с над 20 години опит в системата на МВР Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно - до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.
„Лично не успях да разговарям с полицая. Това е изключително неприятен инцидент, при който станахме свидетели на непрофесионален подход от страна на полицейския служител. Хубавото е, че момчето е живо и е извън опасност за живота”, коментира ст. комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция”.
Той обясни, че не е цел обясненията на полицая, а че самата ситуация възниква при спиране на автомобил от страна на служителите на реда в късните часове на деня. „По данни на служителя той слиза и се представя, но момчетата казват, че не са възприели неговите разпрореждания и указания. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, но по негови думи е показал служебната си карта. В този ден е бил на работа, но това не му дава право да извършва действия, които са в хипотезите на превишаване на полицейските правомощия”, каза още  ст. комисар Илков.
По негови думи оръжието на полицаят е било негово собствено и законно притежавано, а в хода на проверката ще стане ясно дали и останалите трима служители на реда, ще се търси отговорност. „Служителят, произвел изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа” , каза още ст. Комисар Илков.
Директорът на ГД „Национална полиция” коментира и темата с купения вот. „Подготовката и произвеждането на избори, гарантира обществен ред, това е сериозно изпитание за МВР. Имаме създадена много добра организация, проведоха се много срещи, има обособени междуведомствени звена, които работя по тази тема. Своевременно е реагирано на всеки сигнал, който е подаден”, добави ст. комисар Илков. Той обясни, че има спад в получените сигнали за купени гласове, спрямо 2023 г.
08.06.2024, 11:37 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha