Във Враца се провежда най-старият театрален фестивал в страната /снимки/

Във Враца се провежда най-старият театрален фестивал в страната /снимки/ В следващите седем дни жителите и гостите на Враца могат да видят 14 спектакъла от страната и чужбина, както и стотици творци, които участват в XXXIV издание на Националния фестивал на малките театрални форми. 
Най-старият театрален форум в страната откри кметът Калин Каменов. “За пореден път Враца е културната столица на Северозападна България. Поздравявам ръководството и екипа на Драматично-кукления театър в града за добре свършената работа и искреното им желание да развиват най-голямата културна институция във Враца. Вярвам, че с общи усилия и с подкрепата на държавата, ще успеем да ремонтираме сградата на театъра. На добър час на фестивала” - каза още Каменов. 
Директорът на ДКТ-Враца Владлен Александров благодари на всички, които са помогнали за реализирането на културния форум и заяви, че Враца е силно интелектуален град.
На откриването присъстваха още: заместник-кметът Александър Владимиров, общински съветници, ръководният екип на ДКТ, актьори, жители и гости на Враца. 
11.06.2024, 09:45 часа
530 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha