Ново ВИДЕО показва напредъка по строежа на Е-79 между Мездра и Ботевград

Ново ВИДЕО показва напредъка по строежа на Е-79 между Мездра и Ботевград Видео, заснето с дрон, показва напредъка по изграждането на Лот 2 на скоростния път между Мездра и Ботевград, видя агенция BulNews.
На кадрите се вижда строителна техника, която работи по строежа на важния за Северозапада и цялата страна проект. На много места обаче дейностите са в начален етап и предстои още много работа, докато участъкът бъде въведен в експлоатация.
Новият път ще следва съществуващия вече само до някъде.  Около селата Новачене и Скравена минава по нова следа, която вече е готова. Ново трасе ще има и около Люти дол и Типченица, където се изграждат два тунела, с дължини съответно 490 и 340 метра. 
При затварянето на пътя миналата година от АПИ по неясни причини не дадоха разрешение за строеж на тунелите. Това стана едва седмица след пускането му. Закъснението няма как да бъде наваксано и затова работата по този участък ще се забави с поне 6 месеца след първоначалния срок. Без него обаче няма как да бъде пуснат пътя, защото старото трасе се прегражда от пътния възел при Люти дол.
Този месец предстои пътят отново да бъде затворен, като в момента се обсъждат обходните маршрути. 


 
12.06.2024, 08:50 часа
2889 1
Коментари

Геро

12.06.2024, 10:57 часа
Огромно пропадане на пътя видях, когато пътувах. Въобще има ли един качествен път в България? Магистрали няма пък хич, само във въображението на един ...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha