Протестиращи затвориха пътя за прохода "Петрохан" /снимки/

Протестиращи затвориха пътя за прохода "Петрохан" /снимки/ Протестиращи затвориха пътя за прохода "Петрохан". Около 19 часа вчера те блокираха района за кратко, като по този начин изразиха недоволството си от намерението на АПИ от понеделник да пренасочи тежкотоварния трафик за София през прохода, заради затрудненотото движение по пътя Мездра-Ботевград при строежа на скоростния път.
Близо 150 жители на Берковица, Враца и селата Бързия и Благово затвориха пътя за прохода "Петрохан", в местността "Чапраза", на разклона за Вършец. Пътят беше затворен за около 15 минути, но въпреки това се образуваха километрични опашки от автомобили заради трафика в петък към региона. На протеста присъстваха и кметът на община Берковица Радослав Найденов, кметовете на околните села и общински съветници от Берковица, които подкрепят идеята да не се пускат тежкотоварните автомобили през прохода.
Припомняме, че заради строителството на високоскоростния път Ботевград – Видин от понеделник Агенция "Пътна инфраструктура" обмисля да бъде въведена временна организация на движението и тировете да пътуват от Монтана за София през "Петрохан".
"Пътят през "Петрохан" не е направен за товарни автомобили. Това, което ще бъде, ще кошмарно. Ще протестираме".
"Всяка събота и неделя минаваме и категорично сме против това тук да има ТИР-ове, защото първо не могат да се разминат и второ, образуват се огромни колони, има проблеми с движението, има условия за катастрофи".
"Има много аварии на ТИР-ове, не могат да се разминават. Не вярвам, че това нещо ще се случи, а и колко тираджии ще се навият да пътуват по тези фиби тук", заявиха участващите в протеста.
Към днешна дата няма издадена заповед от АПИ за временна промяна на движението за участък Мездра – Лютидол и прохода "Петрохан".
15.06.2024, 08:54 часа
1499 1
Коментари

Бойко

17.06.2024, 21:17 часа
В едната посока да минават не е толко зле. През Крапчене, Стубел, Липен, Криводол, Осен, Девене, Борован, Бяла Слатина, Кнежа, Искър, Долни Дъбник като минаваха и в двете посоки всички бяха доволни май, нямаше протести, кметовете си траяха и т.н.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha