Христо Иванов: Пеевски вече се държи с Борисов както с Денков

Христо Иванов: Пеевски вече се държи с Борисов както с Денков "Не си подадох оставката като лидер на "Да, България" като красив жест. Подадох я, за да поема отговорност. И за да започне най-сетне важният разговор в партията, който да не бъде обременен от това "Ама защо Христо повдига въпроса, той не е ли отговорен", заяви Христо Иванов. 
"Пеевски е това, което е, благодарение на нашите слабости. Заради това, че от много време не може да се разберем какво сме ние - апокалиптично радикално против или ще си сътрудничим с други формации", каза Иванов. 
"Знам, че Борисов знае, че ще понесе големи щети, ако ГЕРБ влезе в открита коалиция с ДПС и Слави Трифонов. Тази коалиция няма какво да прави друго освен яка репресия. Борисов ясно призна, че спадът в техните избиратели - около 100 000, се държи на сътрудничеството им с ДПС. И Пеевски започна вече да се държи с Борисов като с Денков преди. Самият Пеевски се чувства несигурен в ДПС.", заяви Христо Иванов. Преди два дни в подкаста на "Правосъдие за всеки" той разказа, че Пеевски редовно е присъствал на изпълнителните съвети на ГЕРБ и не само е присъствал, а е ръководил заседанията. Дори е планирал да мести централата на ДПС в  НДК, където се помещава ГЕРБ, за по-голяма оперативност, но се отказал, когато се разчуло по-рано, отколкото искал.
"Не спирам да се занимавам с политика. И ще се занимавам с най-важното - ще участвам в разговора за програмите и идеите. Този разговор е най-важното. Става дума за нов обществен договор как ще живеем занапред", каза Иванов.
Бившият председател на "Да, България" Христо Иванов ще положи клетва като депутат, след което ще подаде заявление за напускане на парламента. Това обявиха от партията.
Иванов бе избран за народен представител в 50-ото Народно събрание от 24 МИР. Той обаче заяви, че няма да бъде депутат, както и че ще изпълни всички процедури в Конституцията и Изборния кодекс, т.е. ще положи клетва и веднага след това ще подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му.
Трайна позиция на "Да, България" е, че след приключване на изборния ден компетентният орган, пред който следва да се подаде оставка, е Народното събрание. Наложената практика за подаване на заявление пред ЦИК за заличаване от кандидатските листи след приключване на изборния ден не отговаря на процедура, предвидена в Изборния кодекс, смятат в партията.
15.06.2024, 14:49 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha