БСП отказва да се срещне с преговорния екип на ГЕРБ за редовен кабинет

БСП отказва да се срещне с преговорния екип на ГЕРБ за редовен кабинет БСП отказва да се срещне с преговорния екип на ГЕРБ за съставянето на правителство. Това става ясно от съобщение на интернет страницата на Столетницата. 
„БСП има категорично решение за неподкрепа на правителство на ГЕРБ. Това е наше конгресно решение, което потвърдихме и на съботния ни пленум“, заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов.
Той посочи, че социалистите са получили покана от ГЕРБ за разговори, като уточни, че ако тя ще е за съставяне на правителство, БСП няма как да се отзове.
„Ако разговорът ще е за работата на Народното събрание, е нормално да имаме такъв диалог“, добави обаче Гуцанов.
Според социалиста не върви БСП, като пета политическа сила, да издига кандидат за председател на Народното събрание, но предстои да се вземе решение за това в утрешния ден.
„Партиите, които се наричат „евроатлантически“ и чието управление не донесе нищо добро за страната ни, си имат нужното мнозинство. Няма как да подкрепим кандидат на ГЕРБ, който те най-вероятно ще издигнат“, подчерта още Борислав Гуцанов.
17.06.2024, 16:18 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha