Демерджиев: И на тези избори се купуваха гласове, МВР е с широко затворени очи

Демерджиев: И на тези избори се купуваха гласове, МВР е с широко затворени очи Купуването на гласове на тези избори беше факт, това се вижда от официалните данни на ЦИК за активността и гласуването в определени секции, каза пред БНР бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Той подчерта, че "има много конкретни данни за гласуването по секции" и той може да предостави анализ по темата.
По думите му обаче "ръководството на МВР стои с широко затворени очи".
Демерджиев посочи, че е имало случаи, при които са били подавани "съвсем ясни сигнали" за купуване на гласове, подателите на сигналите са викани, но основната цел е била да се установи откъде те имат тази информация. След това са били викани потенциалните купувачи на гласове, били са питани купуват ли и при отрицателен отговор производства не са били образувани.
"Реалната борба с купения вот няма нищо общо с имитацията на такава, на която ставаме свидетели", каза още той.
Макар за Калин Стоянов да е тайна, не е тайна за кои политически сили се купуват гласове и на тези избори купувачите са имали "комфорта да го правят необезпокоявано", допълни Иван Демерджиев.
Според него при толкова "заслуги", които Калин Стоянов като министър, е нормално той да запази поста си и в следващото правителство.
Двете политически сили, които сега се гласят да правят кабинет, вече участваха в една правосъдна реформа, каза Демерджиев.
Не е комично, а е трагично, посочи бившият министър, запитан за възможността Делян Пеевски да пише Закона за съдебната власт.
18.06.2024, 11:36 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha