Втори ден продължава пожарът в руски петролен склад, атакуван от дронове

Втори ден продължава пожарът в руски петролен склад, атакуван от дронове Пожарът в петролен склад в южния руски град Азов продължава вече повече от 24 часа, съобщиха местните аварийно-спасителни служби, цитирани от Ройтерс.
Няколко резервоара за съхранение на нефт бяха обхванати от пожар след атака с дронове рано вчера, която според източник от украинското разузнаване е била извършена от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).
"Пожарът в Азовския район е локализиран на 3200 кв. м в 05:30 ч.", съобщи източник от службата за спешна помощ в Телеграм. Нападението е засегнало складовете "Азовская" и "Азотнефтепродукт", в които има общо 22 резервоара за гориво, предаде БТА.
Киев често е заявявал, че атаките срещу енергийната, военната и транспортната инфраструктура на Русия подкопават военните усилия на Москва. Град Азов е разположен на река Дон и се намира на около 16 км от Азовско море.
В същото време украинските ВВС съобщиха, че системите за противовъздушна отбрана на Украйна са унищожили 19 от 21 дрона, изстреляни от Русия през нощта.
 
19.06.2024, 11:45 часа
214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha