Изложба на картини от цветна вълна е подредена в Община Мездра /снимки/

Изложба на картини от цветна вълна е подредена в Община Мездра /снимки/ По покана на Градската художествена галерия Таня Митева подреди в Община Мездра самостоятелна изложба на картини от цветна вълна. Откриването й уважиха представители на Общинската администрация и близки на авторката, която е родена в Русе, но от 1991 г. живее в Козлодуй. 
Експозицията включва 26 ръчно изработени творби от плъстена вълна. Таня Митева е работила като старши оператор в АЕЦ „Козлодуй“, в момента е пенсионерка. Търсейки си хоби, малко преди да се пенсионира започва да се занимава с направата на художествени произведения от вълна. 
Първоначално твори с помощта на т. нар. мокро плъстене, при което се използва топла вода и сапун, впоследствие усвоява и сухото плъстене (със специални игли), а от десетина години, въз основа на тези две техники, създава картини от цветна вълна като наслагва вълнените влакна едно върху друго под различен ъгъл, в зависимост от това, което иска да изобрази. 
„Всяка една картина е уникална сама по себе си, тя е плод на моята фантазия и творческо вдъхновение, сподели при откриването на изложбата Таня Митева. Ето защо не мога да направя две еднакви картини, както и такива по поръчка.“ 
В началото подарявала творбите си на приятели, след това те я насърчили да ги изложи пред публика, участва и в благотворителни базари. Освен в Козлодуй, има изложби в редица други гладове в нашия регион: Видин, Плевен, Червен бряг, Бяла Слатина, Оряхово, Роман, Кула и др. 
От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави авторката и й пожела нови творчески успехи. 
Изложбата на Таня Митева може да разгледате всеки делничен ден до 19 юли във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра, а ако си харесате някоя от картините - да си я купите на достъпни цени. 
19.06.2024, 12:54 часа
254 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha