Попътен вятър! Връчиха дипломите на зрелостниците от 117-ия випуск на СУ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

Попътен вятър! Връчиха дипломите на зрелостниците от 117-ия випуск на СУ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/ Днес в аулата на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се състоя официалната церемония по връчване на дипломите за придобито средно образование на 117-ия випуск. 
Успешно дипломиралите се зрелостници са 48, като грамоти за отличен успех от курса на обучение в гимназиален етап се връчиха на 33 дванадесетокласници. 
Тази година с почетния знак-плакет за отличен успех (6.00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,91) от държавните зрелостни изпити и за изяви на международни форуми, публикации в местния и в националния печат се удостоява Преслава Николаева Николова, ученичка от 12.б клас.
Отново с почетен знак-плакет за отличен успех (6.00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,61) от държавните зрелостни изпити и за изяви на международни форуми, публикации в местния и в националния печат се удостоява Теодора Александрова Василева, ученичка от 12.б клас.
С почетен знак-значка се удостояват четирима ученици от випуска:
Йоан Валериев Тодоров, ученик от 12.б клас - за отличен успех (6,00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, класиране и участие в Националната олимпиада по астрономия.
Георги Георгиев Иванов, ученик от 12.б клас - за отличен успех (5,88) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,55) от държавните зрелостни изпити и за класиране на II-ро място на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации.
Диана Христова Христова, ученичка от 12.а клас - за отличен успех (6,00) от курса на обучение в гимназиалните етапи и отличен успех (5,85) от държавните зрелостни изпити.
Паула Пламенова Георгиева, ученичка от 12.а клас - за отличен успех (5,98) от курса на обучение в гимназиалните етапи и отличен успех (5,54) от държавните зрелостни изпити.
По инициатива на проф. д-р Иван Гаврилов, който учреди ежегодна еднократна стипендия на името на Величка Каменова за випускници с изключителни успехи, множество изяви и доказан патриотизъм, тази година сума от по 500 лв. получиха Преслава Николаева Николова и Теодора Александрова Василева.
"В деня на дипломирането на зрелостниците от випуск 2024 г. с благодарност се обръщаме към самите тях, към родителите им, учителите и цялата общественост, че повярваха в нашата мисия, неподвластна на метежите на времето и заедно продължихме да пишем историята на светинята.
Скъпи абитуриенти, ръководството и педагогическият екип на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца Ви пожелава да бъдете целеустремени, да имате смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си. Помнете! Вие можете да променяте всичко, защото сте „Ботевци“, горди, смели и силни!", каза директорът на елитното училище Виктор Кръстев.
19.06.2024, 20:12 часа
1216 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha