Мистериозна смърт: Петима чуждестранни туристи загинаха в Гърция

Мистериозна смърт: Петима чуждестранни туристи загинаха в Гърция Мистериозни смъртни случаи в Гърция. За по-малко от 3 седмици петима чуждестранни туристи загинаха при загадъчни обстоятелства. Трима все още са в неизвестност. Според местните власти, най-вероятната причина за трагичните случаи са високите температури в Гърция.
Чуждестранни туристи излезли на разходка, мистериозно изчезнали, открити мъртви край скали или плажове, без следи от насилие. Зловещата серия започна със смъртта на журналиста от Би Би Си - доктор Майкъл Мозли. На 5 юни, по обяд, 67-годишният мъж тръгнал към труднодостъпен плаж и никога не се връща. Журналистът, обаче, не се върнал.
Видян за последно на 11 юни, издирван в продължение на 3 дни, остров Матраки се превърна в лобно място за Тоби Шийтс. 55-годишен американец, пристигнал на почивка в Гърция.
Кристос Катехис, приятел на Тоби Шийтс:
"Причината той да дойде в Матраки сме ние. Казахме му, че тук е много тихо и спокойно."
Тялото на мъжа било открито край плаж на острова.
На Самос, в дере, беше открит мъртъв 74-годишен турист от Нидерландия. На Крит също има два смъртни случая. На Сиконос полицията продължава да издирва две французойки - на 73 и на 64 години. А на Амаргос беше открито тялото на 59-годишен американец.
Все още се чакат окончателните резултати от аутопсиите на загиналите, но според гръцките власти, най-вероятната причина за смъртните случаи е жегата.
Йоанна Фотопуло, представител на Червения кръст, Гърция:
"Туристите са много ентусиазирани, уверени, че са в добра физическа форма. Не носят светли дрехи, дори не носят вода със себе си."
За първи път в Гърция регистрират толкова продължителна гореща вълна в началото на лятото. Затворени са туристически обекти и дори държавните училища, почти няма атракции на открито. Жегата затвори много туристически обекти. Не работят дори държавните училища. Ограничени са и много от атракциите на открито.След серията смъртни случаи, гръцките власти призоваха хотелиерите да са в постоянен контакт с туристите и да ги предупреждават за опасността от жегата.
22.06.2024, 09:12 часа
338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha