Мехмед Дикме: Делян Пеевски и Ахмед Доган трябва да се оттеглят

Мехмед Дикме: Делян Пеевски и Ахмед Доган трябва да се оттеглят За ГЕРБ и ДПС не е проблем да намерят 6 депутати за мнозинство. Тази позиция изрази пред bTV Мехмед Дикме.
"Въпросът е какво ще се получи след това", изтъкна той.
"Ако направят такава коалиция с купени депутати, ще се казва коалиция на софрата", смята Дикме. Прогнозата му е, че при такъв формат хората ще изгонят политиците с тояги.
"ДПС винаги е подкрепяло ГЕРБ", подчерта той.
ДПС има нужда от легитимация на участието си във властта, по думите му. Пеевски постигна изключителен успех за партията като председател, но да не се радва много, изтъкна Дикме.
Над 20 000 души изселници в Кърджалийско са гласували на тези избори, по думите му. Ниската избирателна активност е акт на избирателя срещу политиците, смята той. В момента в най-лоша ситуация за ГЕРБ и ДПС, смята Дикме. При нови избори те няма да вдигнат резултата си, но в дясно и в ляво ще има консолидация, според прогнозата му.
"Никой да не се плаши от Величие и Възраждане, съветва той. След изборите Слави се държи най-адекватно", каза Дикме.
Той не вярва, че Румен Радев ще даде мандата на ИТН. Единственият шанс за кабинет е с първия мандат, по думите му.
Всяка партия, която беше съюзник на ГЕРБ отиде в небитието, от друга страна всяка партия, която беше съюзник на ДПС отиде я небитието, заяви още той и прогнозира, че при коалиция между първите две ГЕРБ ще отиде в небитието.
ДПС е машина за избори, подчерта той. Мехмед Дикме призова Ахмед Доган и Делян Пеевски да дадат крачка назад и да се оттеглят.
23.06.2024, 18:36 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha