Спасителни екипи издирват двама изчезнали в испанска пещера

Спасителни екипи издирват двама изчезнали в испанска пещера Испанската полиция и спасителни екипи издирват в понеделник двама любители на изследването на пещери, изчезнали от неделя сутринта в пещера с дълбочина 500 метра в северната част на Кантабрия, пише Reuters.
Около 38 спасители, сред които местни полицаи, спасителни екипи и доброволци, се опитват да ги открият, заяви Франсиско Хавиер Алиенде, спасител.
"Смятаме, че може да са направили грешен завой и да са поели по второстепенна галерия, затова изпратихме екипи там, за да ги открият", каза Мигел Гомес, друг спасител, пред държавната телевизия TVE.
Изчезналите изследователи, мъж и жена от Централна Испания, са опитни, каза Алиенде, като същевременно подчерта опасностите в пещерата, известна като Гармасиега-Сима дел Сомбреро и разположена в Соба, в която има много подземни реки и ниски температури, изискващи специализирана екипировка.
Спасителите обмислят и теорията, че потърпевшите може да са напуснали пещерата през нощта и да са се изгубили или да са претърпели инцидент в района, който е див, изолиран и няма покритие на мобилните телефони, сподели Гомес.
Военен спасителен екип ще влезе в пещерата, за да провери алтернативни маршрути, съобщиха от службите за спешна помощ.
24.06.2024, 16:01 часа
305 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha