Спират информационния портал за COVID-19, случаите ще се съобщават веднъж в седмицата

Спират информационния портал за COVID-19, случаите ще се съобщават веднъж в седмицата Информацията за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще се публикува веднъж седмично. Тя ще е налична в справките за епидемичната обстановка на Министерството на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни болести, съобщават от ресорното ведомство.
От 1 юли спира функционирането на Националната система за борба с COVID-19, както и Единният информационен портал – coronavirus.bg. Докладването на случаите на COVID-19 ще се извършва по рутинния ред за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести.
На 5 май 2023 г. Световната здравна организация (СЗО) прекрати обявената спешност за общественото здраве по отношение на COVID-19. Впоследствие в България поетапно отпадна изискването за сертификати за имунизация, както и за задължителна изолация и карантина при болни от коронавирус и контактните с тях.
Данни за лабораторно потвърждение и диагностициране с COVID-19 следва да се вписва от медицинските специалисти и в медицинските досиета на гражданите в НЗИС.
28.06.2024, 16:44 часа
618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha