Предложението – отказано: Няма да тестват депутатите за наркотици

Предложението – отказано: Няма да тестват депутатите за наркотици Депутатите от Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание не приеха предложението на ИТН и “Възраждане” народните представители да могат да се подлагат на тестове за наркотици.
“Чисто законово няма как да задължим народните представители да се подложат на такова изследване, така че то e по желание. Нека гражданите да са наясно дали поведението на депутатите отговаря на тяхното положение”, обясни Цвета Рангелова. Тя уточни, че идеята е тестовете да бъдат безплатни за Народното събрание, народният представител, който си прави теста ще трябва да го заплати, а той ще бъде на цена от 5-20 лв.
Предложението е тестовете да се провеждат два пъти годишно, първия път при встъпването му в длъжност.
Павела Митова от ИТН каза, че ще подкрепи предложението на “Възраждане”. Ние не можем да задължим народния представител да направи такъв тест за наркотици, той има правото да откаже такъв тест. Поради тази причина смятаме, че трябва да има някаква санкция при този отказ”, предложи Митова.
Юлияна Матеева от вече разпадналата се група на “Величие” изрази подкрепа за предложението, но тя не участва в гласуването, понеже вече няма своя парламентарна група. 
10.07.2024, 14:51 часа
289 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha