7 години по-късно: Делото за трагедията край Своге тръгна по същество

7 години по-късно: Делото за трагедията край Своге тръгна по същество Седем години след трагедията край Своге, делото за катастрофата тръгна по същество. Оцелелите разказаха пред съда спомените си за фаталния пътен инцидент. Делото ще продължи през есента, когато предстоят разпити на още десетки свидетели.
Разказите на оцелелите бяха изслушани в първото заседание по същество. Близо десет от пострадалите разказаха какво си спомнят за инцидента край град Своге, в който живота си загубиха 20 души.
Част от пострадалите помнеха детайлно какво се е случило по време на инцидента, други помнеха част от нещата, трети пък нямаха никакъв спомен.
Те разказаха, че автобусът превозвал пенсионерите от Световрачене обратно към селото. Преминавайки през Своге, след като излязъл от града, автобусът навлязъл в насрещното движение при завой. Той се ударил в друг автомобил и паднал в дерето. 
"Прокуратурата твърди в обвинителния акт, че дъждът вече бил спрял преди катастрофата, аз исках да се установи, че всъщност и тогава е продължавало да вали", каза адвокатът на шофьора от автобуса Христо Ботев.
10.07.2024, 15:27 часа
217 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha