Кметът: Пътят София-Видин е приоритет за Северозапада

Кметът: Пътят София-Видин е приоритет за Северозапада

Замразяването на проекта за скоростен път между София и Видин е удар за целия Северозапад. Това каза днес кметът на община Враца инж. Николай Иванов на пресконференция. Повод за това изказване беше решението на служебното правителство разширението на пътя София - Видин да се финансира от програма "Транзитни пътища VI", а да не бъде включено сред проектите по оперативна програма "Транспорт" 2014 – 2020.
„Транспортните връзки са изключително важни за икономиката на страната. Решението за замръзяването на проекта за скоростен път между София и Видин е неадекватно и очаквам то да бъде преразгледано“, категоричен е Николай Иванов.
От особена значимост за община Враца е разширяването на пътя между Мездра и Ботевград. През него минава основния трафик на хора и стоки, туй като свързва столицата с Дунав мост 2. Движението е изключително натоварено и разширяването на тресето е приоритет за целия Северозападен район.
 

08.09.2014, 15:11 часа
1145 2
Коментари

petel

08.09.2014, 18:24 часа
Служебното ли е виновно? Къде бяха в годините на "прехода" всички депутати и министри от Северозапада?! Миков, Гайдарски, Виткова, Найденов, Владо Тошев, Т. Младенов и още незнайни... срам ли ги е?...е идете да гласувате пак за който и да е...

08.09.2014, 16:31 часа
Oblastniq se pokri, da ne go smenat. Poziciata na komunistite se kaza ot kmeta koito be6e ug nezavisim i izlaga Vra4ani, 4e ne e kmet na komunistite. Galko seljan4e.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha