И фолк певица в „Бандата на Универсалните"

И фолк певица в „Бандата на Универсалните"

Фолк певицата Румина, известна в чалга средите с единствения си хит „Жестоко", е разследвана от криминалистите като част от „Бандата на Универсалните", която бе зрелищно задържана при спецакция на МВР на 14 януари. Това разкриха сензационно следователи от Специализираната прокуратура.
Перхидролената фолк изпълнителка е съпруга на Михаил Георгиев, бившият мъж на сочената като тартор на групата за поръчкови убийства Мила Георгиева - Универсалната. Доведената щерка на Христо Кулишев и екс съпругът й са разведени от 8 години, но дори след раздялата си са запазили приятелски и бизнес отношения.
Синът им - Мартин Джито пък бил поощряван и от двамата си родители да върши престъпления, за да се утвърди като фактор в ъдърграунда, твърдят десетки свидетели срещу свирепия семеен гангстерски клан.
Михаил Георгиев, познат в столичния ъндърграунд с прякора си Мишо Тариката и настоящата му съпруга - чалга звездата Румина, живеят заедно от 6 години, двамата имат син на 3 годинки, който е кръстен Майкъл.
Според един от свидетелите срещу „Бандата на Универсалните", който допреди година е работил като бодигард на Мартин Джито, певицата Румина също имала роля в престъпните дела на „Универсалните". През 2012 г.
Мартин Джито отворил публичен дом в Амстердам, който бил въртян от съратника му Георги Божилов - Жоро Тенисиста. В бардака се трудели десетина българки и няколко румънки, които искали по 200 евро за 30 минутен секс. 50% от парите на проститутките били прибирани от „Бандата на Универсалните", като месечната печалба на организацията достигала до внушителните 200 000 евро. „Няколко от момичетата, които проституираха в публичния дом в Амстердам, бяха статистки от видео клипове на известни фолк певици.
С ролята да ги вербува бе натоварена Румина. Мартин плащаше по 5000 евро за всяко красиво момиче, което му бъде доведено и е съгласно да проституира в Холандия", твърди свидетел срещу „Бандата на Универсалните".
Преди няколко месеца бардакът на Мартин Джито в Амстердам бил преотдаден под наем на сръбски гангстери, като част от българките останали да работят при новите шефове. „Универсалните се изтеглиха от проституцията, тъй като бяха предупредени, че полицията в Холандия ги разследва за трафик на кокаин", разказва пред криминалистите бивш охранител на Мартин Джито.
От Специализираната прокуратура обаче до този момент нямат намерение да привличат като обвиняема Румина, тъй като нито една от проститутките не желае да свидетелства срещу „Бандата на Универсалните". Освен това жриците на любовта отдавали телата си на зажаднели за ласки доброволно и по никакъв начин не били принуждавани насилствено да проституират.
В събота късно вечерта Специализирания наказателен съд гледа мярката за неотклонение на членовете на престъпната група. Съдът реши да остави в ареста Мила Универсалната, бившият й съпруг Михаил Георгиев, брат й Ангел Ангелов, доведеният брат Максим Кулишев, син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов и Георги Божилов - Жоро Тениса.
Прокуратурата не поиска арест за другите двама членове на бандата - Олег Попов и Антоний Янков. За национално издирване са обявени Мартин Георгиев - Джито и бодигарда му Пламен Цеков - Тлъстуша.
Ченгета откриха 200 грама марихуана в дома на Максим, той лъже, че дрогата е за лична употреба
Пристрастен наркоман или едър търговец на дрога е Максим Кулишев, син на скандалният бивш шеф на митниците Христо Кулишев? Тази дилема изникна след като стана известно, че в дома на 38-годишното митничарско чедо полицията е открила рекордното количество от 200 грама марихуана.
Дрогата е намерена в хладилника на Максим Кулишев, при претърсването на дома му са иззети и над 1000 малки найлонови пликчета, както и две електронни везни - консумативи, които подсказват, че марихуаната най-вероятно е била продавана на грамажи от по 1 грам от неизвестни засега дилъри на престъпната организация.
В отчаян опит да отърве присъда като наркобос, Максим Кулишев се самообяви за наркозависим. Адвокатите на синът на митничарския бос Христо Кулишев твърдят, че Максим страдал от глаукома и поради тази причина притъпявал болката от болестта с пушене на канабис. За щастие, абсурдната версия не мина пред магистратите от Специализирания съд, които правилно прецениха, че количеството е огромно и едва ли е за лична употреба.
„Ако става въпрос за 5-10 грама марихуана, може да се приеме, че количеството е за лична употреба. Но в случая с Кулишев имаме количество, което може да стигне за направата на 800 джойнта, които се пушат от един човек за около 2 години. Едва ли някъде по света има съдия, който да постанови, че толкова много дрога е предназначена за лично ползване, а не за търговия", коментираха юристи пред „Всеки ден".
Според свидетели срещу „Бандата на Универсалните", Максим Кулишев е „лаборантът" на организацията - той се занимава с отглеждането на марихуаната от сорта „холандец". Бандата инвестирала над 100 000 евро за специална апаратура и торове, с които да се отглежда тревата, чиито семена се вкарвали от Амстердам. За параван Максим регистрирал фирма, която се занимава с внос на торове и растения. Куриозът е, че офисът на фирмата се намира на метри от Министерството на вътрешните работи - на централната столична улица „6-ти септември" №35.
Свидетел по делото разказа в събота в съда, че през 2012-2013 г. склад за цигари в село Горна Малина бил превърнат в оранжерия за марихуана, тъй като там се отглеждали около 2000 стръка от сорта „холандец". От нарко оранжерията месечно се добивали между 6 и 8 килограма марихуана. Един грам трева от този сорт се продава в София на цена между 20 и 25 лева за грам. Бандата разполагала с още 2 оранжерии, като по-голяма част от продукцията се продавала на едро в Сърбия и в Гърция. Засега не е известна схемата, по която дрогата се е прекарвала през граници.
Криминалистите твърдят, че с това била ангажирана Мила Георгиева, която имала сериозни позиции в митниците покрай доведения си баща Христо Кулишев и дългогодишната контрабанда на месо, захар, олио и други стоки от първа необходимост, която осъществявала до 2012 г. съвместно с укриващия се в Дубай от българското правосъдие Иван Танев - Универсалния.
Мила Георгиева лично подбирала мулетата, които да изнасят големи пратки дрога зад граница, като тези въпроси обсъждала единствено със сина си, твърди бивш бодигард на издирвания от МВР Мартин Джито.
 

19.01.2015, 09:49 часа
4349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha