Стивън Хокинг предупреди за наближаването на края на света

Стивън Хокинг предупреди за наближаването на края на света

Поредното предупреждение за наближаването на края на света дойде от световноизвестния физик Стивън Хокинг.
Обикновено си представяме края на света по особено зрелищен начин - сблъсък на Земята с астероид, разширяване на Слънцето, което поглъща малката ни планета или пък обръщане на магнитените полюси. Новата опасност, за която Стивън Хокинг пише обаче, е свързана с откритата съвсем наскоро „божествена частица” - Хигс-бозонът, съставната част на космическия вакуум.
„Имаме частицата хигс-бозон и хигс-бозоново поле. Ако приемем, че това поле поддържа Вселената във фалшив вакуум, съществува възможност да се появи така нареченият истински вакуум под формата на балон. Този балон ще се разшири със скоростта на светлината и ще затрие всичко, което познаваме”, обясни Джоузеф Ликен, физик-теоритик. „Времето и пространството няма да изчезнат, но системата ще премине в друго състояние и това ще е унищожителен катаклизъм”.
Условията това да се случи са почти невъзможни. Необходима е енергия от 100 милиарда гигаелектронволта. За сравнение, големият адронен колайдер, построен в Швейцария, осигурява енергия от около 14 хиляди гигаелектронволта.
„В това състояние Вселената е от мига, в който се е родила. Тоест в продължение на милиарди години. Просто има вероятност при някакви външни въздействия това състояние да се промени. Тогава наистина ще стане страшно, но това не ни чака скоро”, заяви доц. д.р Леандър Литов от катедрата по атомна физик към СУ „Св. Климент Охридски”.

14.09.2014, 20:16 часа
2428 5
Коментари

Анонимен читател.

15.09.2014, 10:08 часа
На Второто пришествие Исус ще се яви в облаците с милиарди ангели и ще даде вечен живот на верните си чеда на земята.Които сме Господни дечица ще живееме на обновената ни земя в неземна радост.Светото писание.

Анонимен читател.

15.09.2014, 10:02 часа
При потопа Господ е унищожил непокаялите се люде,които искали да водат греховен живот.Ной,който е живял с 10-те Божии заповеди е бил спасен със семейството си.Битие.

Анонимен читател.

15.09.2014, 09:56 часа
Господ Исус е запазил живота на Адам и Ева-въпреки,че са яли от запретения плод.Адам е носил фамилията Божий.Един добър баща И.Христос не би убил децата си.Битие.

Анонимен читател.

15.09.2014, 09:51 часа
С изв.за неволн.писм.грешка-нашата планета е.

Анонимен читател.

15.09.2014, 09:49 часа
Нащата планета няма да бъде унищожена от от астероид и хикс бозоново поле,защото нас човеците Исус Христос ние създал и сме Исусови деца.Библията.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha