Джамбазки удари шамар на Калин Каменов

Джамбазки удари шамар на Калин Каменов

                                                          До Калин Каменов,
                                                          кмет на община Враца

 

                                ОТВОРЕНО ПИСМО

от Атанас Джамбазки, старши-треньор на „Ботев” (Враца)

 

Г-н Каменов,

Тъй като напоследък проявихте особена загриженост към настоящето и бъдещето на футболен клуб „Ботев” (Враца) – което е видно от срещите със спонсори, привличането на нови треньори и спортно-технически щаб, а и медийните Ви прояви, бих искал да Ви задам няколко въпроса:

1.Какво се промени след избирането Ви за кмет на Враца по отношение на футболния „Ботев” (Враца)? Нищо!
Нали нямаше да залагате на външни хора, на „пришълци” като мен? А поканихте Николай Тодоров за старши-треньор. Бихте ли ми казали дали той е роден във Враца или живее във Враца?
Какво ще кажете за „местните кадри” като Георги Станков, когото сте поканили за помощник-треньор и за Димитър Мутафов, който ще е изпълнителен директор? Те от коя част на Враца са?
2.След като толкова пъти манипулирахте общественото мнение за заплати от по 2 000 – 3 000 лева, които уж аз и екипът ми сме взимали, новият спортно-технически щаб за какви заплати ще работи?
За да знаят хората, ще призная, че моето месечно възнаграждение е 1 500 лева, а не както Вие твърдяхте два пъти повече! Получавал съм и по 500 лева месечно като пътни разходи, защото живея в Монтана. Вие знаете всичко това, но е време и хората да го разберат, защото досега те бяха лъгани.
3.Гарантирахте, че ще намалите разходите в „Ботев”, защото клубът не можел да си позволява да харчи повече пари, отколкото разполага. С колко ще намалите тези разходи?
Обществото трябва да знае, че максималната заплата на футболист в „Ботев” (Враца) досега беше 1 000 лева. Новият спортно-технически щаб преговаря с досегашните футболисти за намаляване на заплатите им до 800 лева, като им предлага по 200-300 лева премии за победа (обикновено в един месец се падат по 4 мача)
4.Защо не предложихте на нас, екипът, който изгради сегашния отбор на „Ботев”, намаляване на заплатите?
Вие предпочетохте да се скриете като така ни предизвикахте да напуснем – ние имаме семейства, които трябва да храним все пак. Имаме сериозни съмнения, че направихте това, за да разбиете отбора. Има и друга възможност – да предоставите на друг възможността на обере лаврите на един 4-месечен труд. Не се срамувам, защото направих и оставих във Враца един готов отбор за „Б” група. Който каже обратното – е лъжец!
5.Защо направихте всичко възможно да разбиете „Ботев”? Помагате ли на някой друг, или просто толкова разбирате от спорт?
6.Кой прави промени в отбор, когато отборът е безспорен лидер в класирането с аванс пред преките си конкуренти за първото място?

Задавам Ви всички тези въпроси чрез медиите, защото Вие не намерихте време и смелост да ми дадете отговорите в пряк разговор – а смятам, че така трябваше да си говорят новоизбрания кмет на Враца и старши-треньорът на „Ботев”. Дано поне врачани получат отговорите, защото „Ботев” е техен и стореното от Вас ще тежи на Вашата съвест.

Бих искал още веднъж да благодаря на Вашия предшественик Николай Иванов, че ми даде възможност да работя във Враца, да изградя един силен екип и да събера тези момчета, които цяла есен радваха хиляди по трибуните!
Благодаря на изпълнителния директор Илия Вълов, че ме покани в този успешен проект!
Благодаря и на спортния директор Цецко Стефанов, който помагаше винаги с каквото е необходимо за благото на отбора!
Благодаря на моите колеги: Румен Ненов, Ивайло Младенов, Николай Николов и Георги Мечечиев, с които заедно изградихме този невероятен колектив!
Благодаря и на феновете на „Ботев”, които бяха винаги до нас, подкрепяха ни при гостуванията, караха ни да се чувстваме у дома си!
Благодаря и на журналистите от Враца, които няма да се уплашат от Вас и ще публикуват това писмо, за да стигне до повече футболни сърца!


08.12.2015 г. С уважение:…………..
Враца (Ат.Джамбазки)

08.12.2015, 16:04 часа
21637 42
Коментари

ОТ БОТЕВЦИТЕ

12.12.2015, 16:12 часа
БЛАГОДАРИМ ТИ НАСКО ДЖАМБАЗКИ! ТИ СЪЗДАДЕ ЗАЕДНО С ИЛИЯ ВЪЛОВ ГОЛЯМ ОТБОР !ЦЯЛА ВРАЦА ВИ СЕ ПРЕКЛАНЯ ! ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕТЕ СКОРО!КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ И ЩЕ ИЗХВЪРЛИ ТЪПАНАРИТЕ !БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С ИЛИЯ!

ДО :VV

12.12.2015, 16:02 часа
АБЕ ЮНАК ТИ ОТКЪДЕ СИ КОЙ ТЕ Е ПРАВИЛ И МОЖЕШ ЛИ ДА МИСЛИШ?РИТОРИЧНИ ВЪПРОСИ ЗА ЕДИН ТЪП МУЗОВИР КОЙТО Е"ИЗБРАЛ" КМЕТ ЦИКЛОФРЕНИК?!!

паметлив

10.12.2015, 14:04 часа
Много бързо забравихте пролетта на 2014г.,когато Ботев биеше в "Б"група при Б.Величков.Сега величаете победи над Ерден,Славяново и Малчика.

Да де

10.12.2015, 08:58 часа
И Джордж Бест е алкохолик, но никой не отрича футболните му качества. Някой да се е отрекъл от Джеки Димитров, от Боби Михайлов? Колкото и да плюете по Вълов, не забравяйте, че той събра екипа, с който Ботев газеше наред тази есен.

toko

10.12.2015, 02:25 часа
ne sum glasuval ot mnogo godini.Velikiq ALEKO go e kazal:"I ednite i drugite sa maskari". no BOTEV e VE4EN!!!

vv

09.12.2015, 21:58 часа
i pak podobre kusno ot kolkoto nikoga i da ne e burzal da bega mi da e is4akal o6te malko toq otbor li e nai vajnoto vav vratsa ta da po4va da se zanimava s nego ot o6te purvia den s otbora da si be6e is4akal malko i da e imalo re6enie

дъвката

09.12.2015, 19:29 часа
Можем и го правиме,ако не бяхме ние и тия момчета от юношите нямаше да са там,а вашата работа е да стойте и да гледате.С г-н Каменов сме се разбрали ние да редим състава тоя сезон.

трезвен

09.12.2015, 14:08 часа
Вълов е бивш голям вратар и настоящ алкохолик.

янко

09.12.2015, 13:54 часа
тук у враца всичко е от пустиняк на горе щом общите работници на стадиона дават оценки на тренйори ръководители кой да играе в мъжете а си негледат работата начело с каската и дъвката до тук ще стигнем

ivo

09.12.2015, 11:19 часа
Вълов е легенда на българския футбол не само на Ботев Враца.Така че не прекалявайте с тъпите си изказвания
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha