Поскъпване на тока с над 20% иска ЧЕЗ

Поскъпване на тока с над 20% иска ЧЕЗ Увеличение с повече от 20% на дневната и нощната тарифа на тока за бита иска ЧЕЗ от 1 юли. Това стана ясно от ценово предложение на дружеството, което обслужва Северозападна България, внесено за обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране.
„С това предложение ние се надяваме да бъде коригирана една неизправност, която продължава с години. Това е ощетяването на едни клиенти за сметка на други. Никой бизнес не може да продължи да работи дългосрочно на загуба. Цената, на която ние продаваме на битовите клиенти нощната енергия, всъщност е много по-ниска от тази, на която купуваме. В момента компаниите ни губят от всеки киловатчас, който продават по нощна тарифа, от непризнаването на разходите ни и от непризнаването на пълния размер на технологичния разход“, заявиха от ЧЕЗ пред „Труд“.
В предложението на ЕНЕРГО-ПРО, чиито клиенти са на територията на Североизточна България, е включено средно увеличение на крайната цената на тока за бита с 2,92%.Според предложението на ЕВН е необходимо повишение на дневната тарифа с 2,3%, а на нощната с 3,5%. 
Предложенията на ЕРП-тата се разглеждат от КЕВР. Комисията решава дали да отрази исканията на дружества в цената на тока, дали да има нови цени и какви да са те. Промените започват да действат от 1 юли.
„Много е рано да говорим за прогнози и проценти“, обявиха оттам пред вестника.
15.04.2016, 10:14 часа
923 1
Коментари

Възмутена

28.05.2017, 18:30 часа
Немате срама и страх от Бога, тъпи монополисти!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha