Посегнаха на детските! Министър Русинова спира надбавките за работещите родители

Посегнаха на детските! Министър Русинова спира надбавките за работещите родители Днес министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова обяви във Враца, че паричните помощи за деца или така наречените детски надбавки ще останат за най-нуждаещите се, а работещите родители ще бъдат стимулирани по други начини. Изказването й бе провокирано от журналистически въпрос дали предвижда всяко едно дете в страната да получава въпросните надбавки. Всичко това стана ясно по време на посещението й в града под Околчица. То бе с цел да провери как функционира обществената трапезария в града и центърът за настаняване от семеен тип на ул. „Кокиче“.
„За мен е изключително важно да подпомогнем работещите хора в България и не считам, че това трябва да става само с парични помощи. Паричните помощи и социалното подпомагане от тук нататък ще се насочват към хората, които най-много имат нужда, а всички останали ще бъдат подкрепени с други инициативи.
Една от инициативите, които ще стартира още през юли е да се даде възможност на администрацията, общини, публични институции и областни управители да кандидатстват с проекти по „Красива България“. С тези проекти ще могат да се организират детски кътове и детски занимални за работещите служители.
По думите на Русинова, това би било една инициатива, която ще улесни и ще е в помощ на млади семейства, особено в случаите, в които нямат налична баба да се грижи за децата и да ги развежда от училище на допълнителни уроци.
„Имам намерение да подготвя промени в Кодекса на труда, които ще стимулират връщането на майките, които имат високи доходи, по-рано на работа, въвеждане на допълнителни форми, така че да облекчим отново работещите майки да съвместяват лични и семейния живот и естествено бащите, които ползват родителски права. Според мен това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални помощи“, категорична бе Зорница Русинова. 
По време на визитата си социалният министър обяви, че общината е спечелила проект за целогодишно поддържане на обществената трапезария. 120 човека ще се изхранват с топъл обяд и така ще се подпомогнат най-бедните и най-нуждаещите се хора, смята Русинова. Предвижда програмата да се разраства като се включи развитие на предприемачеството и носи социални услуги финансирани с Европейски средства. 
28.06.2016, 13:38 часа
180511 40
Коментари

nqma zna4enie

28.05.2017, 18:30 часа
ne vi li e sram boklyci takiva. do tezi 35 lv. li stignaxte.

жжж

28.05.2017, 18:30 часа
циганите са на почит.депутатите пълни боклуци,да гласуваме ли??????И за какво????

Надя Г

28.05.2017, 18:30 часа
Когато гласувате мислете добре какви смешници ще ви управляват.Всяко българско дете независимо от дохода на родителите си трябва да получава детски надбавки.

ИВАНОВА

28.05.2017, 18:30 часа
ИЗВИНЕТЕ МЕ,но аз нещо не разбрах...пише "детски кътове и детски занимални" за работещите родители....значи ли това,че едно 14,15 или 16 годишно дете,трябва да бъде взето от родителя си и заведено на посочените места? То няма нужда от нищо друго освен от това да си поиграе в детските кътове,така ли? НЯМАМ ДУМИ!!!!! Кой бе Г-жо Зорница Русева те постави теб на този пост и ти деца нямаш ли ,че май мислиш ....да не казвам с коя си работа?????????КАК НЕ ВИ Е СРАМ? БОЖЕ,КАТО СИ ПРИБИРАШ ГРЕШНИТЕ ,МОЛЯ ТЕ ПРИБЕРИ СИ И СМЕШНИТЕ!!! Наистина това не е Държава. Не България,а Абсурдистан трябва да се казва.Каква Майка ви е раждала вас политиците ,или защо изобщо са ви родили?Засрамете се,ако изобщо знаете какво е срам!!!

mukovski

28.05.2017, 18:30 часа
До: "е нема такава държава". Добавете към "лежащо, сшящо и размножаващо се" и пиещо,, пушещо, крадящо и убиващо и характеристиката ще е пълна. Е та толкова много неща правят хората, защото да не получават поне едни детски надбавки, какво повече искате от тях?

Violeta Galova

28.05.2017, 18:30 часа
E, ostava i da ni zashijat ustite, ta ne samo da se nauchim da ne jadem, ami i da ne si i pomisljame da govorim! Ochevidno e, che vsichki maiki trjabva da iskat da stanat ot malcinstvoto sas zvuchnoto ime "romi". Togava shte si shtrakat s prasti, moje da se nauchat da mjatat gjubeci, i shte iskat vse poveche i poveche, kakto tova pravjat nastojashtite romi-tartei, a vaprosnata ministerka shte malchi kato pukal, che to s romi na dlava ne se izliza. Imam oshte edno predlojenie-da ja tituluvat ministar na ROMITE.

работеща майка

28.05.2017, 18:30 часа
Данъците и сметките от работещите, превилегиите за циганите ! Циганин да си в тая държава. До кога ?

Валерия

28.05.2017, 18:30 часа
e това е голяма наглост , защо не спрете надбавките на циганите ? няма ли от къде да крадете , та стигнахте до детските надбавки?

"Е, нема такава държава!"

28.05.2017, 18:30 часа
Не мога да повярвам, четейки статията... Извода - за работещите хора няма надбавки, за малцинството (лежащо, спящо и размножаващо се) ПОМОЩИ?! Ей!!! Може ли една ромка, която не знае какво е трудова книжка и трудов договор да получава 4 цифрена сума "помощи за крайно нуждаещи се"?!

Гери

28.05.2017, 18:30 часа
Това само в БГ може да се случи,но е крайно време и народа си каже мнението..... а не тия простаци да правят каквото си искат,а ние работещите да се чудим откъде да подхванем :(
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha