Ще летим с балон над Видин и Румъния

Ще летим с балон над Видин и Румъния Това лято Видин може да се похвали с нова туристическа атракция - летене с топловъздушен балон. Тя ще бъде включена в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.
Очаква се чрез новия туристически продукт да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща осем области в България граничещи с река Дунав - от Видин до Добрич и седем области в Румъния - от Мехединци до Констанца.
В рамките на проекта ще бъдат закупени два топловъздушни балона - за ползване от двете страни на границата, предвидени са и редица събития за популяризиране на услугата.
Инициативата е на три неправителствени организации и е осъществен по проект Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния - България. Проектът се нарича „Приключение с балон - нов съвместен туристически продукт" се изпълнява съвместно с румънската организация АРИЕС - Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 - Монтана.
12.07.2016, 09:53 часа
1790 1
Коментари

БаЛонеса Неса

28.05.2017, 18:30 часа
Каменов да уреди и един за врачани, че няма откъде вече да се мине.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha