Съмненията за манипулации около Референдума се засилват, няма ги гласовете от Пловдив, Враца и Русе

Съмненията за манипулации около Референдума се засилват, няма ги гласовете от Пловдив, Враца и Русе Съмненията за манипулации около резултатите от Референдума се засилват. До момента при първото преброяване на пликовете с бюлетината от РИК за Референдума отчитат 50.59% избирателна активност, като това са 3 488 000 гласували за него, според данни на ЦИК.  При тези данни от ЦИК твърдят, че за да влязат задължителните промени по въпросите от Референдума, както е по закон, са необходими още близо 13 000 гласа.
Според закона за прякото участие на гражданите във властта, за да има допитването по трите въпроса задължително действие, първото условие е по всеки от въпросите да са гласували не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание (3 501 269 души). Второто условие за задължителност на резултата е с "да" са отговорили повече от 50% от гласувалите. Ако и двете условия са изпълнени, парламентът трябва да трансформира волята на гласоподавателите директно чрез съответните промени в Изборния кодекс.
Към 11,48 часа засега все още не са въведени резултатите от 8 РИК от страната, между които са Пловдив, Враца, Русе. Незнайно защо се бавят още и с предимство са президентските избори, а не волята на суверена.
Нека влезем и в детайла, че на парламентарните избори през 2014 г. действителните гласове са в страната  и чужбина са били 3 421 390.
Засега от ЦИК не дават статистика за бюлетините без пликове, които са пуснати. Това можело да стане най-рано в края на днешния ден, както и колко са се подписали в списъците, че са гласували. Теоретично числото между подписалите се в списъците и бюлетините би трябвало да съвпадне, но на практика винаги има някакви разлики.  Сега все още можем да гадаем за тези две статистики.  От ЦИК ни убеждават, че няма как да бъдат направени по-рано.
Ако бюлетините без пликове се окаже, че са толкова, колкото не достигат, за да бъдат въведен задължително мажоритарния вот независимо от това дали искат или не народните представители, които са настръхнали срещу него, то тогава трябва да припомним, че още в изборния ден сигнали за недостигащи пликове имаше от различни региони на страната, както и от чужбина. Следва логичният въпрос умишлено ли е бил сътворен този хаос, за да се приложат всички възможни парламентарни хватки след обявяване на резултатите.
А иначе за мажоритарния вот „Да” са казали – 73,79%, за задължителното гласуване – 63.48, а за намаляването на субсидиите – 74.02%, което при всички положения надхвърля изискването по закон.
Ясно е, че всички политици се чудят как мажоритарният вот да не се случи и бранят със зъби и нокти да редят партийните си листи с послушковци, да продължават да държат избраниците си в стойка партер и най-вече да остават недосегаеми. Това го наблюдаваме вече 27 години и сега ги боли, когато народът им зашлеви звучната плесница и им каза „баста”.  Ясни бяха партийните директиви партийните кадри да не гласуват за Референдума. Но  нека помислим, ако на, който и да е политик му липсват 10 000 или 13 000 гласа би изревал до небето и би поискал и ръчно, и крачно, и какво ли не преброяване.  Тези същите политици са сътворили един безумен закон за референдумите под който са се подписали. Кой умник е измислил бариерата пред народа, за да направиш референдум да имаш този висок праг съпоставен с предишните парламентарни избори. Да събираш един куп подписи само за три месеца?!
Но да си дойдем на думата за сегашната ситуация – 3 488 000, или близо половината от населението ни, отидоха и гласуваха за референдума. Със сигурност е имало и такива, които не успяха да го направят, защото в чужбина бе пълен хаос и опашки пред секциите. ЦИК реши и че няма да удължава изборния ден, както и бюлетината за референдума да не бъдела с печат, а с плик, защото го позволявал закона?!  Ще се окаже май, че нито една партия в страната ни няма такава подкрепа. Естествено, че сега се брои пръв и президентския вот, на втори план остава Референдума. Но дали този път тези близо три милиона и половина избиратели, ако бъдат изиграни дали заради прага, дали заради хватки по избора и преброяването на бюлетините или парламентарни такива, ще останат мирни и кротки?! Народът разбра, че е суверен и със сигурност, ако се наложи ще удари този път и плесница на политическата класа, която и без това е изпаднали в нокаут, макар и да не си го признават.
Така, че смятайте бързо и точно.
08.11.2016, 13:20 часа
17316 11
Коментари

!!!

28.05.2017, 18:30 часа
Е тука голема седенкя на стана и като гледам сите сте на бай.

До ГъЗъ

28.05.2017, 18:30 часа
Приятен ти път, ГъЗъ! Не е задължително да се връщаш!

ГЗ

28.05.2017, 18:30 часа
В неделя около 20.00 часа ще се проведе спешна евакуация на лица от Горна Джумая и Пиринско.Да си вземат най-необходимото/без рушветите/.

ГЕРОЙ НА НАШЕТО ВРЕМЕ

28.05.2017, 18:30 часа
Чалгарчето- манипулатор се излага в типичния си селски стил. Простоватият популист превърнал цяло поколение в чалга- поколение/загубено поколение/ търси неуспешно място на политическата сцена! С парите на Цветан Василев и Гриша Ганчев се надява благодарение на наивинитета на част от българите да се изтъпанчи на предна линия! Комерсиален до болка, изпълняващ поръчки срещу парички/много парички/ тоя селтак се очертава, като новия Бареков/ по популярен, като Капута/!

:)

28.05.2017, 18:30 часа
Преди живата верига да не пропуснете да си сложите официалните шушляци :)80 % от гласувалите не знаят какво е мажоритарна система и какво ще стане след въвеждането и .Аман от желанието за нови Барековци в тази страна.

posetiteli na koncerta-miting

28.05.2017, 18:30 часа
Sas jiva veriga shte otidem vsichki mladi hora pred CIK i taka shte natruiem nosa na Cecka,Ceco i Boko,che shte im se iziasni iasno li vi e,be bai huiov.ci??i

пешо

28.05.2017, 18:30 часа
а ти къде висиш бе бай хуй да ти сложа онова след бай- нали знаеш къде

Пурко

28.05.2017, 18:30 часа
Селяка от Плевенско си брои милионните, а ти Бай Хуй висиш в Интернет и избиваш комплекси.

ДО бай-ти хуй

28.05.2017, 18:30 часа
Ти нали си гражданин да ти сера у устенцата криви.

!!!

28.05.2017, 18:30 часа
И на теб също бай хой няма да ти излезат нещата , от неделя на там си в пенсия.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha