Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България. Пратиха ни 200 долара скрити в дискета (видео)

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България. Пратиха ни 200 долара скрити в дискета (видео) Откривателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос разкри интересна подробност, свързана с България. Оглавяваният от него най-голям сайт за пазаруване онлайн е продал първия си продукт именно в страната ни.
Видеото не е ново, но едва сега придоби популярност в България.
"В първите шест месеца ние имахме само една поръчка и тя дойде от България. Аз не знаех, че през 1995 г. там е имало интернет достъп, но те имаха. Този клиент не плати с кредитна карта, а в брой, което е платежен метод, който ние не насърчаваме. Клиентът беше слбожил две стодоларови банкноти сгънати в малка опаковка. И беше сложил тази малка опаковка с парите в дискета. Отворил е малкото метално капаче и ги е скрил вътре в дискетата. След това ни я изпратил по пощата, а на отделна бележка пишеше: "Парите са скрити в дискетата". Пишеше също, че митничарите щели да откраднат парите, ако знаели английски. Отворихме дискетата и видяхме вътре в нея 200 долара. Бяха си написали номера на поръчката, за да можем да свържем плащането с нея. Доставихме им книгите и поръчката беше приключена", разкрива Безос пред аудитория в САЩ.

 

09.12.2016, 15:08 часа
82396 4
Коментари

ADG

28.05.2017, 18:30 часа
Значи най-важното от материала е дали става дума за първата поръчка за БГ или за първата изобщо!?!? Това ли намерихте за важно??? Предполгам, че да... Това, че някой скрил пари, зада не ги задигнат служители(пощи и митници) това не е важно, или поне не Ви прави впечатление... Можеби защото сте свикнали, можеби защото и вие така бихте постъпили (като клиент и като служители!!!)... А клиента огава си е поръчал КНИГИ!!! Книги бре, за ЧЕТЕНЕ!!! Не за писане на глупости и самореклама кой колко добре владее английски! Тъжно...

Не съвсем

28.05.2017, 18:30 часа
Мисля, че става въпрос за първата им поръчка извън Щатите (която се оказала направена от България), а не за първата им поръчка изобщо или за първата им поръчка в България :-)

Cash Money

28.05.2017, 18:30 часа
А какво против имат плащането в брой американците ? Че не могат да контролират и проследяват паричните потоци вероятно ?

Антония

28.05.2017, 18:30 часа
Научете английски, за да не се излагате повече. Става въпрос за първата поръчка от България, а не за първата поръчка на Амазон изобщо!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha