ЦИК глоби БТВ заради голите снимки на Волен Сидеров

ЦИК глоби БТВ заради голите снимки на Волен Сидеров Централната избирателна комисия (ЦИК) глоби предаването „Мармалад“ на БТВ заради обиди към лидера на „Атака“ Волен Сидеров.
Темата на изданието на забавното шоу „Мармалад“ от 11 март тази година е била „Топ 10 мъже само по парфюм“. В рубриката са използвани кадри от популярната фотосесия на националиста от 90-те години. В продължение на три минути, на фона на неприличните снимки, водещите правили негативни коментари за Сидеров. В решението на ЦИК се посочват изразите „голи прелести, запечатани на лента….“, „…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея….“, показа проверка на Епицентър.бг.
„В случая излъчените неприлични снимки в предаването и негативни коментари към политическата дейност несъмнено накърняват добрите нрави и се засяга честта и доброто име на г-н Волен Сидеров като кандидат за народен представител, участващ в предизборната кампания“, се казва в решението на членовете на Комисията.
ЦИК постановява телевизията да изтрие видеото от страницата си. Решението за установяване на нарушение на изборните правила е изпратено до областния управител на София-град, който пък трябва да определи размера на глобата. Столичната полиция пък трябва да установи самоличността и адреса на отговорния редактор на БТВ, дал съгласие за излъчването на материала. Предвидената от закона глоба е до 5000 лева.
15.03.2017, 14:53 часа
2074 1
Коментари

Избирател

28.05.2017, 18:30 часа
Кандидатстването за депутат не е достатъчно за да получи отделния индивид "доброто име". Интересно ми е, при какви други обстоятелства, субекта на статията е проявил "чест" и респективно се е добил с "доброто име". Тука ЦИК е нарушил добрите нрави.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha