Помощ! Спешното във Враца се превърна в чакалня, болни падат пред заключената врата

Помощ! Спешното във Враца се превърна в чакалня, болни падат пред заключената врата Центърът за спешна медицинска помощ във Враца отдавна не отговаря на името си, установи проверка на информационна агенция BulNews.bg. След идването на д-р Галина Лещарска начело на възловото звено качеството на предоставяните медицински услуги рязко се влоши, а много често дори липсва.
Новият шеф идва през 2012 година след спечелен конкурс и оттогава е създадена организация, която гарантира спокойствието на дежурните медици, а не живота на пациентите. През тези години в редакцията на медията ни са постъпвали десетки сигнали от близки на болни, които са принудени да чакат с часове пред заключените врати на центъра, докато вътре персоналът доглежда любимия си сериал.
Многобройни са и сигналите за невъзпитано, дори грубо отношение на подчинените на д-р Лещарска към потърсилите ги хора. Медици от спешния център често се държат като богопомазани и връщат родителите на болни деца заради различни бюрократични пропуски, без това да е пречка да прегледат малчуганите.
През 2016 година Агенцията за държавна финансова инспекция огласи резултатите от проверка на здравното звено, при която са констатирали 7 нарушения на закона за обществените поръчки и са съставили на шефката на Спешното 8 акта. От доклада на АДФИ става ясно, че е проверена законосъобразността на обществените поръчки, проведени от Центъра за 2015 г., които са на стойност 326 063 лева. Ревизорите прегледали отчетените разходи на бюджетни средства за строителство и доставки, уредбата в областта на обществените поръчки, сключените договори и плащанията по тях.
Като голям недостатък на д-р Лещарска може да се посочи категоричният й отказ да комуникира с врачанските медии. Още с встъпването си в тази длъжност тя дава чувствителна информация само на един фалирал вестник, който редовно публикува новини от Спешното. Нещо повече - част от подчинените й са задължени да снимат катастрофите, на които са повикани за помощ, и след това кадрите се появяват в същото издание. Това сериозно променя конкурентната среда сред местните медии и по същество представлява изтичане на служебна тайна.
Обществото във Враца повече не желае да е заложник на некомпетентното управление на Галина Лещарска и затова очаква започналите промени от здравния министър д-р Илко Семерджиев да достигнат и Центъра за спешна помощ във Враца. Животът на хората не може да е заложник на користните цели на един човек, пък дори това да е д-р Лещарска…
21.03.2017, 09:35 часа
26562 20
Коментари

Колева

28.05.2017, 18:30 часа
Когато баща ми получи инсулт се обадихме в СЦ реагира моментално. И започна мъката пред СО. От 9,20 до 16,30 успяха да го диагностицират. Към 13,30 попитах какво става и една наперена "сестрица" каза , че сега доктора обядва и ще чакаме.Ужасни са.

Ники

28.05.2017, 18:30 часа
Д-р Лещарска е отражение на своята партия. За какво управление от нейна страна да говорим като само до преди 2 години линейка специално я караше на заседанията на Общинския съвет в Мездра, където тя беше съветник - всеки път!

герб ГУБИ вРАЧАНСКО

28.05.2017, 18:30 часа
ABV, na GOCE se aktivira, Asparuhov 6te jade i tozi pat gabeta.

АБВ

28.05.2017, 18:30 часа
Хайде първо научете как се казва шефът на Спешно приемно отделение /СПО/, пък тогава заливайте хората с медийната си помия! Научете се да правите разлика между двете - елементарно е! Престанете с политическите упражнения, че лекари не останаха!

герб ГУБИ вРАЧАНСКО

28.05.2017, 18:30 часа
Ние говорим за това. http://www.csmp-vratsa.com/ Пий си лекарствата и си лягай за следобеден сън "пациентката"

мирянин

28.05.2017, 18:30 часа
ДО ЦСМП ВРАЦА .... ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ ..... ОТ МЕН ЛИЧНО СА ТЪРСЕЛИ СЪДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ НЕПРАВОМЕРНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА д-р лещарска

ЦСМП Враца

28.05.2017, 18:30 часа
Явно гражданите и медиите не правят разлика между Спешното и ЦСМП, престанете да изливате помия върху Др Лещарска и персонала на ЦСМП. Чакащите и припадащи пред СО са пацинти на Спешното на фалиралата болница.

Фен на класиката

28.05.2017, 18:30 часа
Що се праите зорлем на луди? Още в първото изречение пише спешен център-кво спешно отделение ви тресе?

ЦСМП Враца

28.05.2017, 18:30 часа
ЦСМП и Спешно отделение нямат нищо общо 10 години,Персонала на ЦСМП и Д-р Лещарска нямат нищо общо с чакащите пациенти в СО,

герб ГУБИ вРАЧАНСКО

28.05.2017, 18:30 часа
КАДРИТЕ НА ГЕРБ СЕЯТ РАЗРУХА, КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ. аЙДЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ. НАРОДЕ, ВРАЧАНИ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha