Наливат 7 млн. лева в асфалт във важен път във Врачанско /снимки/

Наливат 7 млн. лева в асфалт във важен път във Врачанско /снимки/ Ударно текат ремонтните дейности по асфалтирането на пътя от Хайредин до Гложене, видя репортер на BulNews.bg. Миналата седмица правителството одобри над 7 млн. лева за основен ремонт на път III-101, който минава през територията на област Враца, съобщи областният управител Малина Николова.
„В момента се извършват дейности по фрезоване и механична обработка на асфалтовата настилка. При основният ремонт на пътя в тазгодишна програма ще се изразходят 3 млн. лева. Асфалтира се пътят от Хайредин до село Гложене. Догодина обаче този ремонт ще продължи и ще бъде рехабилитиран целият участък от междуобластния път, който включва и трасето от Криводол до Ракево“, заяви Николова.
Областният управител подчерта, че път III-101 на територията на област Враца ще бъде цялостно рехабилитиран до края на лятото на 2018 година. 
Очакванията са от средствата ,събирани от ТОЛ системата, всички пътища, които са на територията на най-малко две области /междуобластни/, да бъдат ремонтирани до 2020 година. Изчисленията на експертите показват, че за областите от Северозападна България ще са необходими около 260 млн. лева, което съвсем не е непосилна задача.
В момента на отсечката преди Гложене се извършва основна реконструкция на пътя и се прави подготовка да бъдат положени асфалтови пластове по технологията „топла фуга“ – най-качественият начин за полагане на износващия пласт. Гаранцията, която се дава на асфалтовата настилка, е две години. 
12.10.2017, 08:25 часа
9130 1
Коментари

g

12.10.2017, 14:55 часа
Пак кърпежи.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha