Веселин Марешки: Между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, освен далаверата

Веселин Марешки: Между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, освен далаверата "Партия "Воля“ не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи, заяви в пред БНТ лидерът на формацията Веселин Марешки.
"Ние останахме в центъра и до голяма степен в решенията в момента имаме роля, но да не се преекспонира - мнозинството е стабилно, обясни той. Той заяви, че няма лична вражда с Волен Сидеров, нито с друг в парламента, а само с партиите, ограбили българския народ.
Марешки коментира и отношенията между лидерите в Обединени патриоти, като заяви: „Големи лидери, но на практика нито един от тях, ако се разпаднат, не може да има даже парламентарна група - те ще имат по 9 депутати. Няма да имат парламентарна група и ще станат свободни електрони. Това го държи Волен Сидеров в парламента в тази конфигурация, защото, ако те го "отлюспят", той ще стане един свободен електрон, от който нищо не зависи.
Вижда се, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, освен далаверата, допълни Марешки.
Марешки коментира и подадената от Теменужка Петкова оставка като министър на енергетиката, като заяви, че "ако съмненията са верни, оставката е най-малкото нещо, което трябва да последва".
"Ако съмненията се окажат верни само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за стотици милиони левове и за предприятие, което е от националната сигурност, от значение за националната сигурност на България, така че по-добре Теменужка Петкова да си е на мястото, но сделката да се развали, отколкото Теменужка Петкова да си подаде оставката, но сделката да остане', каза той.
Той е на мнение, че трябва да се разследва сделката по закупуването на ЧЕЗ и мисли, че има задкулисие в нея. "Въпросът е дали тези 700 млн. лв. са чисти капитали и дали тази сделка не е станала под натиск точно тази фирма да спечели", каза Марешки.
"Ние всички не сме приватизирали, ние не сме участвали в грабежа на България и няма как да се наредим, аз не искам да се наредя до държавата на Корнелия Нинова и на всички останали, които са участвали в управлението на прехода. Ние сме различните, ние сме тези, които се борим срещу всички тези най-отвратителни неща, които са се случвали", категоричен бе лидерът на "Воля".
Относно отстраняването на Валери Жаблянов от зам.-председателския пост на Народното събрание, Веселин Марешки каза, че това е щяло стане и без тях, тъй като гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти" са били достатъчни, а "Воля" просто е изразила своето мнение.
25.02.2018, 11:50 часа
2594 1
Коментари

Въпрос за малоумни

25.02.2018, 14:46 часа
А между тебе и Тиквата какво ви крепи ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha